100 днів уряду Тимошенко: прем’єр виходить в лідери

1969 0

Ми у соцмережах:

100 днів уряду Тимошенко: прем’єр виходить в лідери

Юлія Тимошенко може пишатися власними електоральними досягненнями. За сто днів діяльності уряду вона вперше за свою політичну кар’єру очолила президентський рейтинг. За даними різних соціологічних досліджень, Тимошенко може розраховувати на підтримку приблизно 25% виборців. Янукович зараз відстає від лідера на 2-3%. Віктор Ющенко займає третє місце у симпатіях громадян, програючи десять пунктів своєму союзникові по демократичній коаліції. Під час прес-конференції, яка відбулася у п’ятницю в Українському домі, Юлія Тимошенко разом зі своїми міністрами, щоправда, більше говорила про соціально-економічний аспект, ніж про політику.

Юлія Тимошенко може пишатися власними електоральними досягненнями. За сто днів діяльності уряду вона вперше за свою політичну кар’єру очолила президентський рейтинг. За даними різних соціологічних досліджень, Тимошенко може розраховувати на підтримку приблизно 25% виборців. Янукович зараз відстає від лідера на 2-3%. Віктор Ющенко займає третє місце у симпатіях громадян, програючи десять пунктів своєму союзникові по демократичній коаліції. Під час прес-конференції, яка відбулася у п’ятницю в Українському домі, Юлія Тимошенко разом зі своїми міністрами, щоправда, більше говорила про соціально-економічний аспект, ніж про політику. За оцінками експертів, на відміну від політики, де Юлія Тимошенко спрацювала на тверду п’ятірку, у соціально-економічній сфері вона поки що може розраховувати лише на четвірку з ризиком.

Тимошенко готова перетерпіти Ющенка і Балогу Прем’єр Юлія Тимошенко готова витерпіти все заради єдності демократичної коаліції. Так вона відповіла на запитання про постійну критику секретаріату Президента на адресу уряду: «Ми сприймаємо критику, але я хочу сказати, щоб ви знали, що в сприйнятті критики, відношенні до цієї критики величезна складова від мене особисто. Це докладання всіх зусиль, щоб утримати єдність демократичної коаліції». «Я можу сказати, що моєму терпінню не буде ніякої межі, моє терпіння буде безмежним. Тому що нам потрібно не зруйнувати те, за що так довго боролася країна — це демократичний президент, демократичний уряд і яка не є, але демократична більшість у Верховній Раді. Я постану над всією дріб’язковістю, над всіма інтригами, всіма протистояннями і буду берегти цю єдність тією ціною, на яку я тільки здатна», — зазначила Тимошенко.

За півроку українці забудуть про інфляцію? Прем’єр, звітуючи про 100 днів діяльності уряду, заявляє, що за півроку буде подолано зростання рівня інфляції: «У 2007 році інфляція складала майже 17%. Ми розробили антиінфляційні заходи і у нас є всі шанси протягом 5-6 місяців забути про це ганебне явище, яке називається інфляцією». Вона звернулася до людей з проханням «не запасати продукти і неадекватно не реагувати на зростання цін», оскільки «інфляція в країні — це абсолютно тимчасове явище». Говорячи про успіхи свого уряду, Тимошенко заявила про зростання реальних доходів громадян, заробітної плати і пенсій. Зокрема, за її словами, уряд зробив «справжню диференціацію пенсій», прибравши «безпрецедентну несправедливість». Вона також пообіцяла, що з 1 квітня мінімальна пенсія в Україні не буде менше прожиткового рівня і складатиме 481 гривню. «З жовтня буде зроблений ще один крок до збільшення пенсій. Буде впроваджена нова вартість робочого стажу для пенсіонерів», — сказала також Тимошенко. Говорячи про збільшення соціальних виплат, Тимошенко сказала: «У нас є доходи в бюджеті, щоб говорити про реальне зростання доходів людей».

Мама Тимошенко не отримала тисячу Юлія Тимошенко обіцяє найближчим часом повернути гроші людям, які отримали неповні кошти під час виплат «тисяч» Ощадбанку. За словами прем’єра, її уряд стикається з «колосальним супротивом» під час цих виплат: «Це політичний супротив. Просто не хочуть, щоб наш уряд давав результат і щоб люди з більшою повагою ставилися до демократичного уряду. І саме тому кожен раз ми стикаємося з якоюсь унікальною проблемою. То людям видають якісь талони на отримання коштів у 2010 році. То закриваються каси чомусь. Остання новина, із якою ми стикнулися, що людям виплачують 930-970 гривень». Прем’єр сказала, що «вже найближчим часом будуть доплачені гроші тим людям, які їх недоотримали, під час цієї спецоперації». На запитання, чи отримала вже ощадбанківську «тисячу» мама Тимошенко, прем’єр сказала, що в неї не лишилось заощаджень: «Моя мама працювала на такій роботі і з такою зарплатою, що в неї не було можливості відкладати на ощадну книжку. Тими невеликими коштами, які могла заощадити зі своєї зарплати, вона оплачувала страховку по здоров’ю для мене, бо я в неї єдина донька. Але ця страховка так само зникла, як і всі заощадження».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також