100 ВЕЛОwatt: понад 80 тисяч гривень для ЗСУ

506 0

Ми у соцмережах:

100 ВЕЛОwatt: понад 80 тисяч гривень для ЗСУ

Уже всьоме відбувся веломарафон «100 ВЕЛОwatt». Два останніх роки він проходить із благодійною метою — в підтримку ЗСУ. Організаторами відкритої першості з велоспорту є Рівненська АЕС, Первинна профспілкова організація та Організація молоді ППО підприємства за підтримки профспілки «Енергоатому» та велокоманди «РАЕС team».

Маршрут «сотки» пролягав дорогами зони спостереження атомної електростанції та охопив понад 20 населених пунктів Рівненської та Волинської областей. Фініш — реабілітаційно-оздоровчий комплекс РАЕС «Біле озеро».

— Траса — складна. Здолати її — це вже особиста перемога, — зазначив генеральний директор РАЕС Павло Ковтонюк. — Такі акції згуртовують. Вони потрібні для підтримки наших ЗСУ, для наближення нашої Перемоги.

Благодійний веломарафон «100 ВЕЛОwatt» зібрав понад 170 велолюбителів із різних областей України: Рівненської, Волинської, Хмельницької, Київської, Запорізької, Харківської та Миколаївської. Також підтримали захід колеги-атомники з ПАЕС і ХАЕС, представники Дирекції «Енергоатому».

Переможцем в абсолюті серед чоловіків став рівнянин Назарій Старжинський, а серед жінок — киянка Наталія Ковалевська.

Цьогоріч стокілометрову трасу долали також на електровелосипедах. Це була новинка від організаторів. Окрім того, визначено переможців командного заліку серед відокремлених підрозділів «Енергоатому». Першість вибороли велосипедисти Рівненської АЕС.

Серед учасників був і молодий Герой ЗСУ, син атомників РАЕС Андрій Голопапа. Він пішов на фронт у 18 добровольцем. Восени під Бахмутом отримав тяжке поранення, втратив ногу. Сьогодні тренується ходити з протезом. Сто кілометрів хлопець подолав із підтримкою батька, який, за ініціативи сина, теж брав участь у благодійному спортивному івенті.

— Я підтримав сина, підбадьорив і він дійшов до фінішу. Це був ще один пункт в плані Андрія. Це добре, коли люди не забувають, завдяки кому ми можемо проводити такі заходи і кому ми маємо завдячувати кожного ранку за кожен прожитий день, — прокоментував батько військовослужбовця, працівник РАЕС Роман Голопапа.

Загалом, за підсумками змагань, вдалося зібрати понад 80 тисяч гривень, які будуть спрямовані на закупівлю необхідних речей для українських військовослужбовців.

Олена МУЛЯР, Юлія КУЛАЄВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також