101 — за паспортом, 103 — насправді: історія довгожителя з Рівного

1028 0

Ми у соцмережах:

101 — за паспортом, 103 — насправді: історія довгожителя з Рівного

У Рівному проживає близько двадцяти осіб, яким виповнилось 100 і більше років.

Рівнянин Олександр Гельфанд  відсвяткував 101 рік за документами та 103 у житті. Секретом довголіття він називає працю, спорт та підтримку рідних.

Олександр Гельфанд тренує пам'ять за допомогою математики, повідомляє Суспільне. Рівне. Окрім обчислення, знає столиці усіх країн Європи, місяці, пам'ятає деталі своєї біографії. Каже, що його здоров'я зберегла праця, заняття спортом та міцна родина.

Олександр Рафаїлович був учасником Другої світової війни. Згадуючи ті часи, бажає українцям скорішої перемоги та миру.

- Озброював літаки бомбами, ракетами, кулемети, кулями. Я помстився за смерть мого тата, якого застрелили нацисти, — додає чоловік.

Син Володимир розповідає, що 101 рік батькові лише за документами, насправді йому виповнилося більше — 103. Батьки пана Олександра проживали у віддаленому білоруському селі й не мали змоги поїхати до міста та зареєструвати дитину одразу після його народження.

- По квартирі він ходить дуже багато. Раніше, коли був молодшим, то ходив кілометрами. І вийшовши на пенсію, він багато займався спортом, півтори-дві години міг робити зарядку і годинами ходити пішки. Все ж таки він бореться за своє життя. Це взірець для усіх, потрібно боротися, — каже син Володимир Гельфанд.

Іменинника привітав міський голова Рівного Олександр Третяк. Як розповіли в департаменті соціальної політики, за рахунок коштів, передбачених на виконання заходів Комплексної міської соціальної програми «Турбота», громадянам, яким виповнюється 100 і більше років в день народження вручається подарунок, букет квітів та 1000 грн, які переказують на розрахунковий рахунок (за місцем отримання пенсії). Додатково надається продуктовий пакет.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також