11-річний хлопчик, який впав з санчат, потребує негайної допомоги

17575 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Два тижні тому у селі Здовбиця Здолбунівського району 11-річний хлопець катався на санчатах і невдало впав. Попри сильний головний біль, дитина сама прийшла додому, але вночі хлопчику стало гірше. Лікарі констатували тяжку травму голови.

З проханням допомогти хлопчику коштами на лікування звернувся голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук.

- Нам важко сказати, що відбувалося вдома. Можливо, батьки, не маючи медичної освіти, недооцінили тяжкий стан дитини, але «швидку» викликали об 11-й ранку, коли дитина вже була без свідомості, - зазначив пан Кондрачук. – Шестикласника одразу доправили до обласної дитячої лікарні, там обстеження показали тяжку черепно-мозкову травму з переломом кісток черепа та великим крововиливом. Дитині терміново провели операцію з видалення гематоми. За кілька днів хлопця довелося знову прооперувати, йому видалили частину кістки черепа, яка не приживалася. Зараз в хлопця ще є набряк мозку, який лікарі бачать навіть під шкірою, на місці, де відсутня кістка.

Дитина досі у комі, на апараті штучного дихання. Вона інколи відкриває очі, але лікарі кажуть, що це поки неусвідомлено. Коли стан покращиться і буде стабільним, хлопцю треба буде провести ще одну операцію – встановити пластину на місці, де відсутня частка черепа.

- Ми спілкувалися з класною керівницею хлопчика. Вона каже, що це дуже світла дитина, яка завжди перша приходить на допомогу, - зазначив пан Кондрачук. – Лікарня намагається забезпечити хлопця всіма потрібними медикаментами, та зараз йдеться про тисячі гривень. Головний лікар РОДЛ звернувся до благодійного фонду «Скарбниця Надії» з проханням придбати антибіотики та інші ліки для пацієнта. Поруч з дитиною в реанімації перебуває тітка, яка не є офіційним опікуном, тому не може дати нам дозвіл на розголошення прізвища та фото хлопця. Дитині вкрай потрібна допомога. Просимо не залишати хлопця в біді. У нього є шанси вийти з коми, але без допомоги небайдужих людей це буде зробити практично неможливо.

Станом на сьогодні сума до збору майже 5000 гривень на наступні ліки:
Колістин порошок д/ін. 2 млн ОД - 5 фл.
Тіотриазолін 2,5% 2 мл амп. № 10 – 1 уп.
Пірацетам 20% 5 мл амп. №10 – 1 уп.
Цераксон р-н д/ін 1000 мг амп. 4 мл № 10 – 1 уп.
Інфезол 100 р-н д/ін 250 мл - 3 фл.

Контактні дані
Юлія Кутик (координатор) – (097) 93-807-54

Реквізити для надання допомоги:

КАРТКА ПРИВАТБАНК
№ 5169 3305 1050 4746,
(карта БФ «Скарбниця Надії», але за банківськими правилами вона повинна бути емітована на фіз. особу – голову правління фонду, Кутик Юлію Миколаївну)
Призначення платежу – добровільна пожертва на проект «Допоможи дитині в реанімації»

ПРИВАТБАНК
БФ «Скарбниця Надії»
ЄДРПОУ37685693
р/р 26007054713460
КБ «ПриватБанк»
МФО 333391
Призначення платежу – добровільна пожертва на проект «Допоможи дитині в реанімації»


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також