1200 споживачів природного газу цього року відключено через борги

1430 0

Ми у соцмережах:

1200 споживачів природного газу цього року відключено через борги

З початку року на Рівненщині відключили майже 1200 споживачів природного газу через борги. А це майже на 50% більше порівняно із аналогічним періодом минулого року. Загалом борг за цей термін перед газовою службою сягнув 200 мільйонів гривень Нині боргує кожен другий споживач.

 Тож у АТ «Рівнегаз» вимушені вдаватися до крайніх заходів - примусово відключати споживачів від газу. Про необхідність погасити борг споживачу надсилають попередження у письмовому вигляді. Якщо він не реагує, не гасить борг, не звертається з проханням про реструктуризацію, газопостачання припиняють примусово.

Чимало випадків коли споживачі невчасно або ж взагалі не подають показання лічильника. Це впливає на стан нарахувань та суми в квитанціях. Ця обов’язкова вимога фіксувати і подавати покази лічильника з 1 по 5 число щомісяця прописана в договорі із споживачем, який абонент заключає із газовою службою.

З початку року від газопостачання відключили майже 1200 споживачів-боржників. До слова, мінімальна сума, через яку газовики можуть припинити газопостачання у оселі споживачів від 2,5 тисяч гривень. На сьогоднішній найбільша сума заборгованості - 30 тисяч гривень.

«Заборгованість побутових споживачів порівняно з минулим роком у Рівненській області зросла майже на 50%. Боргує кожен другий споживач. – Розповідає начальник відділу розрахунків ТОВ «Рівнегаз Збут» Тетяна Парфенюк. – ТОВ «Рівнегаз Збут» застосовує комплекс заходів для зменшення заборгованості серед населення. На відключення подаємо тільки коли споживач свідомо ухиляється від сплати боргу. Водночас для поновлення газопостачання споживачу варто пам’ятати, що потрібно не лише погасити всю суму заборгованості, а й витрати постачальника на підключення.

Тож шановні споживачі, якщо ви бажаєте зустріти новорічні свята у колі друзів та сім’ї у теплі та затишку, радимо вам вчасно розрахуватися за спожитий газ. Ухилитися від боргу боржникам не вийде, у разі тривалої несплати, справу скеровують до суду для примусового стягнення боргу».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також