130 портретів Героїв: у Рівному вшановують загиблих на Сході бійців

1162 0

Ми у соцмережах:

130 портретів Героїв: у Рівному вшановують загиблих на Сході бійців

У Рівному на центральному майдані міста виставили портрети загиблих захисників з Рівненщини. Захід відбувається в рамках загальнонаціонального Дня пам'яті захисників, який приурочений до річниці Іловайської трагедії.

На Сході України у війні проти російського агресора загинули 130 захисників з Рівненщини. 29 серпня, у День пам'яті захисників України, в області вшановують їхню пам'ять, як і пам'ять усіх полеглих воїнів. У різних місцях Рівного відбуваються заходи в рамках загальнонаціонального Дня пам'яті захисників.

Суспільне повідомляє, що о 10-й була оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання, в Рівному її провели біля дошки з іменами загиблих героїв. Сюди прийшло близько сотні людей, це рідні загиблих, представники силових відомств і влади.

На майдані Незалежності у Рівному виставили фото 130-ти загиблих бійців. Під кожною світлиною розмістили біографію загиблого Героя. Виставку організувала волонтерка Вікторія Шинкаренко.

О 12-й на майдані Незалежності в Рівному почалась загальна панахида за полеглими.

Кожного загиблого згадують поіменно.

"Це – Соняшниковий день, в який загинуло багато дітей в Іловайську. Через це ми носимо на грудях соняшник. Мій син служив у 8-му полку 140-го центру міста Хмельницького. Він загинув 24 липня 2014 року. Це був важкий бій з російськими окупантами. Його поранили у серце. Служив у спецназі, на роковини його загибелі приїздили 20 спецназівців, аби вшанувати пам'ять мого сина", – розповіла Євгенія Якимчук, мати загиблого на Сході бійця Тараса Якимчука..

У цей день в Україні передбачено приспущення державних прапорів, обмежено розважально-концертні заходи та трансляції на телебаченні й радіо. Також українців закликають чіпляти на одяг символічні соняхи.

За даними поліції, на захід прийшли близько 30-ти учасників.

"Буде всеукраїнська акція "Сонях". Її мета – щоб люди на ліву сторону наділи сонях в знак вдячності загиблим захисникам. Бо так склалося, що сонях став символом тих кривавих подій серпня 2014-го року. Саме 29-го серпня, за офіційними даними, загинуло 366 бійців. Багато зниклих безвісти, це тільки по офіційній інформації. І нашим бійцям соняхи рятували життя", – розповіла мати загиблого учасника АТО Олександра Борисенка Наталія. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також