139 мільйонів — на ремонт 25 кілометрів доріг

3546 0

Ми у соцмережах:

139 мільйонів — на ремонт 25 кілометрів доріг

Протягом квітня Служба автомобільних доріг у Рівненській області підписала п'ять договорів на ремонти трьох міжнародних трас на Рівненщині. Близько 139 млн. гривень, виділених на дорожні роботи з держбюджету, розділять між собою дві фірми — хмельницька і рівненська.

костопиль ремонт дороги

Об'їзну навколо Костополя за три дні відремонтували працівники Колоденської дільниці облавтодору, використавши 500 тонн асфальтобетонної суміші
ПАТ «Рівнеавтошляхбуд», яке досі чи не найчастіше вигравало тендери на ремонти доріг області, цього року має зробити поточний середній ремонт трьох ділянок на міжнародних автошляхах. За семикілометровий відрізок на трасі Городище-Рівне-Старокостянтинів (від села Прогрес до Острога) одержить 28,76 млн. грн. Окрім того, ремонтуватиме 2,5 км вулиці Кременецької у Дубні та п'ять кілометрів від села Підгайці до села Іванне у Млинівському районі. Ці дві ділянки — на трасі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, що з'єднує білоруський та румунський кордони України. За першу «Рівнеавтошляхбуд» матиме 13,3 млн. грн., за другу — 24,9 млн. грн. Загалом із держбюджету рівненське підприємство отримає за ремонти 14,5 км доріг майже 67 мільйонів гривень. В усіх трьох тендерах, де виграв «Рівнеавтошляхбуд», участь брало Хмельницьке ШБУ-56. На цих ділянках воно запропонувало вищу ціну, проте виграло два інших об'єкти, де вже «Рівнеавтошляхбуд» поставив вищі розцінки. ПАТ «Хмельницьке ШБУ-56» відремонтує 1,4 км на трасі Київ-Ковель (у Сарнах), і близько 10 км — на Городище-Рівне-Старокостянтинів (від траси Київ-Чоп до села Здовбиця Здолбунівського дорогу — напрямок на Острог). Ремонт у Сарнах обійдеться державі у 5,5 млн. грн., а на другій трасі — у 66,5 млн. грн. ПАТ «Рівнеавтошляхбуд», за даними держреєстру, має трьох кінцевих власників: Юрія Юхимчука, Віталія Карячкіна та Валерія Богуцького, колишнього обласного депутата та бізнес-партнера Юрія Благодира, голови бюджетної комісії облради. ПАТ «Хмельницьке шляхово-будівельне управління № 56» офіційно належить чернівчанці Галині Ставчанській. Як подейкують, фірма близька до керівництва "Укравтодору". До слова, від об'їзної Рівного до Острога (траса Городище-Старокостян­ти­нів) — близько 35 кілометрів, з них цього року відремонтують щонайменше 17. Торік зробили ділянку від Острога до кордону з Хмельницькою областю. Окрім того, наразі дорожники ремонтують ділянку Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече від ужинецького перехрестя на Млинівщині до кордону з Волинню, а торік ремонтували цю ж трасу від Дубна до Тернопільщини. У договорах з фірмами, які виграють тендери, прописують, що ті повинні давати три роки гарантії на асфальт, який кладуть.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також