15 тисяч доларів — і проблем не буде. Селищний голова Володимирця вимагав гроші у фермера

502 0

Ми у соцмережах:

15 тисяч доларів — і проблем не буде. Селищний голова Володимирця вимагав гроші у фермера

Селищного голову Володимирця Василя Ковенька та депутата міської ради Сарн Сергія Аврамишина звинувачують у вимаганні грошей. Голову громади було затримано після того, як він отримав 5 тисяч доларів від місцевого фермера.

Слідство стверджує, що в грудні виконком селищної ради схвалив рішення про виділення фірмі для вирощування зернових 174 ділянок загальною площею 344,3 га. Відповідно до договору за кожну із них передбачалась орендна плата — 2 тисячі гривень на рік.

Проте навесні голова громади Василь Ковенько натякнув фермеру, що потрібно доплатити 15 тисяч доларів, аби до питання договорів оренди більше ніхто не повертався. Для себе чиновник просив 5 тисяч доларів, а для депутата Сергія Аврамишина, який має вплив на членів виконкому — 10 тисяч доларів.

У кафе під час отримання частини грошей вимагача затримали працівники СБУ. Злочин було задокументовано, а гроші вилучено.

Суд відсторонив Василя Ковенька від виконання посадових обов’язків та обрав запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави, чим той і скористався. Голова уже вніс 205 904 гривні та вийшов на свободу. Щодо депутата Сергія Аврамишина, то він перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Анна Свінціцька-Савчук, речниця СБУ в Рівненській області:

— Місцевий підприємець, який займається сільським господарством, мав у оренді земельні ділянки, на яких вирощує зернові. Однак двоє ділків, які є представниками місцевої влади, погрожували розірвати договори на оренду земельних ділянок. Вони виставили вимогу — заплатити 15 тисяч доларів. Підприємець, щоб не втратити земельні ділянки, мусив заплатити ці гроші. Підозрювані також мали переконати депутатів місцевої ради не створювати проблем для підприємця.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також