161 км за майже добу пробіг рівнянин у Сполучених Штатах

1408 0

Ми у соцмережах:

161 км за майже добу пробіг рівнянин у Сполучених Штатах

43-річний рівнянин Юрій Сирота, який нині живе та працює у США, став бронзовим призером серед чоловіків на чемпіонаті штату Юта зі стомильного бігу (Pony Express Trail 50 and 100). 161 кілометр наш земляк подолав за 21 годину та 18 хвилин. Для чоловіка, який почав займатися бігом менше десяти років тому, це був третій ультрамарафон. У 2018-му він взяв участь у забігу на 67 кілометрів, а торік — на 50 кілометрів.

— Біг майже без перерв, зупинявся не більш як на 5 хвилин, поповнював запаси води і їжі, пив бульйон, переодягався чи міняв шкарпетки, одного разу перемотував пальця, — розповів читачам «РВ» Юрій Сирота. — Загалом, почуваюся значно краще, ніж після свого першого марафону. На другий день вже міг спускатися сходами, не тримаючись за перила. І сон у перші дні став дуже глибоким.

— Що було найскладніше?

— Знаходити час для тренування. Але з часом і цього тренуєшся — на початку ти відводиш собі певні години в певні дні для тренувань, але життєві обставини постійно зазіхають на цей час, стає все складніше з ними боротися. Тоді я й навчився бігати майже будь-коли. Більшу частину часу бігав у темну пору доби. Склав план і дотримувався його. Вівторок — довге тренування, четвер — темпове чи інтервальне, субота й неділя — довгі знову. Крім проводження часу на ногах, треба було тренувати й інші потрібні речі, такі як біг вночі чи харчування.

— Як почувається людина, яка пробігла 161 кілометр менш ніж за добу?

— Радий, що я нарешті трохи зможу пожити без плану. Забіг, у якому я планував взяти участь навесні, скасували, тому я мав два тренувальних цикли підряд, вже не міг дочекатися старту. Ну, і, звісно, приємно бути серед нечисленної когорти людей, які пробігли 100 миль.

Додамо, що подібні змагання проводять і в Україні. Так, існує чемпіонат з бігу на 100 кілометрів, а також добовий забіг.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також