17-річний англієць наодинці обігнув Землю на яхті

1651 0

Ми у соцмережах:

17-річний англієць наодинці обігнув Землю на яхті

17-річний британський юнак наодинці обігнув Земну кулю на яхті, подолавши шлях у 38,7 тис. кілометрів. У минулий четвер Майкл Перхем з Хартфордшира завершив свою дев’ятимісячну одіссею і став наймолодшим з усіх, хто будь-коли здійснював наодинці кругосвітнє плавання, повідомляє Reuters.

Майкл почав ходити в море в сім років, а вже в 14 став наймолодшим з усіх, хто наодинці переплив Атлантичний океан. У кругосвітню подорож він вирушив в листопаді минулого року, у віці 16 років. Черговий день народження юнак відзначив в Індійському океані. Моряк сподівався завершити плавання, не ступаючи на берег, але через технічні проблеми яхті Перхема довелося кілька разів заходити на ремонт — у Португалію, на Канарські острови, у Кейптаун, на Тасманію й в Окленд. У зв’язку з цим книга рекордів Гіннеса визнала його рекорд «встановленим зі сторонньою допомогою». Крім того, молодий англієць не став обгинати Південну Америку через настання зими і погану погоду, а пройшов через Панамський канал. ”Найгірше, коли щось йде не так, і тобі доводиться це виправляти, тому що в такі моменти ти не рухаєшся до дому, а тільки віддаляєшся від нього», — зізнався Перхем у телефонному інтерв’ю. Однак він запевнив, що ніколи не сумнівався в успішному результаті свого плавання. Протягом усього плавання Майкл підтримував зв’язок з рідними за допомогою електронної пошти і супутникового телефону, однак від самотності це його не рятувало. «Іноді стає самотньо, звичайно, — зізнавався молодий моряк під час подорожі, — але це частина випробування. Мабуть, я вже звик. Я просто завжди дивлюся вперед». Після повернення до Великобританії його зустрічав не тільки батько, але також військовий корабель і вертоліт ВМФ, повідомляє газета The Daily Mail. ”Я дуже пишаюся собою і людьми, які допомогли мені це зробити, — заявив мандрівник. — Я зробив це, виконав свою мрію, і це просто чудове почуття. Велике, велике спасибі моїм татові та мамі, спонсорам і всім, хто допоміг мені в дорозі». За всю історію здійснити кругосвітнє плавання наодинці вдалося менше як 250 морякам.

Голландський суд заборонив 13-річній дівчинці йти в кругосвітнє плавання Наступного дня після того, як у Великобританію прибув 17-річний капітан, голландський суд відмовив 13-річній дівчинці в праві здійснити одиночне кругосвітнє плавання. Таким чином, Лаура Деккер з Утрехта позбулася можливості побити встановлений Майклом Перхемом рекорд, повідомляє Бі-Бі-Сі. Батьки підтримували плани дочки, і троє суддів з Утрехта тимчасово позбавили їх права приймати за дівчинку важливі рішення. Раніше суд відмовив Лаурі Деккер пропустити два роки навчання в школі в зв’язку із запланованою подорожжю. На думку голландського Управління з захисту дітей, було б «безвідповідально» відпустити таку юну особу в дворічну подорож навколо Землі. Судді погодилися з цим аргументом, визнавши, що одиночне плавання створить загрозу здоров’ю і психіці дитини. Лаура Деккер залишається жити з батьком, однак відтепер усі важливі рішення про її долю батькам доведеться погоджувати з органами соціального захисту. Адвокат родини Деккерів назвав рішення суду «винятковим». Лаура Деккер народилася на борту яхти біля берегів Нової Зеландії, коли її батьки здійснювали тривалу подорож. До шести років у неї з’явилася власна яхта, а у віці десяти років вона вже ходила в море сама. У цей час, за власними словами, у неї і з’явилася ідея наодинці обігнути Земну кулю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також