2 тисячі доларів — комісарці у Березному, і на фронт не попадеш

2128 0

Ми у соцмережах:

2 тисячі доларів — комісарці у Березному, і на фронт не попадеш

Березнівчани мали можливість, при бажанні, уникнути мобілізації — заплативши 52-річній працівниці районного територіального центру комплектування армії. Комісарка завдяки своєму службовому становищу влаштувала «бізнес» в умовах воєнного часу. За 2 тисячі доларів у неї можна було вирішити усі питання — зокрема, й перетин чоловіками призовного віку кордону.

Підприємливу працівницю центру комплектування було затримано «на гарячому» 2 березня. Під час обшуку на її робочому місці правоохоронці вилучили документацію, що підтверджує її незаконну діяльність.

Досудове розслідування цієї справи ще триває. Відповідно до санкції статті, посадовиці може загрожувати до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Слідчі скерували клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Втім, його задовольнили частково: суд обрав підозрюваній нічний домашній арешт.

Юлія Мозоль, речниця поліції Рівненщини

За 2000 доларів жінка зобов’язувалася повернути військовий квиток й видати документи, які є підставою для виїзду військовозобов’язаного за кордон. Досудове розслідування за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою триває. Наразі встановлюється, скільком чоловіками таким чином вона повернула документи.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також