20 мільйонів — на «очі» для військових

1385 0

Ми у соцмережах:

20 мільйонів — на «очі» для військових

Дрони Mavic, що вистежуватимуть ворога, зможе закупити Рівне для військових частин. Гроші виділили на сесії міськради Рівного, коли голосували за зміни до бюджету: 9,2 мільйона узяли з вільних залишків, ще 6,7 млн «нашкребли» від перевиконання доходів загального фонду, а решту 4 млн зняли з програми «Енергодім-Рівне».

Раніше міська влада не могла закуповувати дрони чи інші військові товари напряму — натомість виділяли субвенції конкретним військовим частинам, а ті вже самі замовляли що потрібно. Тепер, кажуть, вихід із цієї ситуації знайшли. Виділених містом 20 мільйонів гривень вистачить на 80 штук DJI MAVIC 3T з додатковою батареєю.

Віктор Шакирзян, в.о. міського голови Рівного:

— Закупівля дронів буде іти через департамент економіки. Повністю озвучити деталі не можу, але уже напрацьовано механізм. Ми передбачали, щоб у тому не було ніяких порушень і ніяких потім нарікань від правоохоронних органів, бо це бюджетні кошти.

Олександр Гребенюк, волонтер:

— Мавіки — хороший вибір, особливо, якщо вони ще й з додатковими функціями. Фактично, це «очі» наших хлопців (інколи й «нічні»), куди ще можна причепити гранату. Дрони на фронті надзвичайно потрібні, це витратний матеріал, і чим більше їх буде у наших військових, тим краще. Адже це рятує життя бійцям. Маємо нині війну технологій, ворог також масово використовує дрони та РЕБ. Хтось почав говорити, ніби на ці 20 виділених містом мільйонів можна закупити дрони дешевше — не вірте. Проблема була у тому, що вкрай важко знайти постачальника, який погодиться працювати з бюджетними грошима. Бо там свої нюанси — від роботи казначейства до перевірок.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також