200 балів — лише в однієї рівнянки

1433 0

Ми у соцмережах:

200 балів — лише в однієї рівнянки

Із 13 травня відомі результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. Максимальну кількість балів із цих предметів отримала лише одна рівнянка — випускниця Рівненської гуманітарної гімназії Катерина Ясковець.

ЗНО Ігор Опольський, завідувач кабінету ЗНО та моніторингу якості освіти Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти:

— Про результати тестових завдань з української мови та літератури випускники можуть дізнатися ще з 13 травня, зайшовши на особисті інформаційні сторінки на сайті Українського ЦОЯО. Встановлюючи пороговий бал "склав/не склав", члени експертної комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти досягли максимального компромісу — знизили його до 22, замість попередньо напрацьованих 25 тестових балів. Це дало змогу подолати прохідний поріг 91,6% учасникам ЗНО. Всі учні, які складали державну підсумкову атестацію у формі ЗНО, отримають атестат. Двісті балів на Рівненщині отримала лише одна випускниця. Загалом, по Україні максимальний бал здобули 158 випускників.
Компромісу досягли і вирішуючи, як оцінювати відповіді на п'ять запитань ЗНО з української мови та літератури, які стосувалися тексту львівської письменниці Галини Пагутяк. Три з цих запитань видалися важкими для випускників, які виконували завдання базового рівня. Тож їх вирішили не враховувати під час визначення результатів державної підсумкової атестації. Про це йдеться у рішенні апеляційної комісії Українського центру оцінювання якості освіти. Але насправді проблема не в питаннях до тесту, а в тому, що педагоги не навчили учнів мислити та аналізувати текст.
Анастасія АДАМЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також