2005 кінорік ризикує знову стати роком сиквелів

2071 0

Ми у соцмережах:

2005 кінорік ризикує знову стати роком сиквелів

Вихід на екран продовження «Зоряних війн», «Бетмена» і нового фільму про Гаррі Поттера, схоже, знову зроблять 2005 рік роком сиквелів. Цю тенденцію відкриває фільм «Стань крутим» — продовження комедії «Дістати коротуна» з Джоном Траволтою у ролі Чілі Палмера, яка вийшла у 1995 році. Продовження вийде на екран у США в березні, у Британії — у квітні й у разі успіху може позитивно вплинути на кар’єру Траволти, яка останнім часом схожа на синусоїду.

Вихід на екран продовження «Зоряних війн», «Бетмена» і нового фільму про Гаррі Поттера, схоже, знову зроблять 2005 рік роком сиквелів. Цю тенденцію відкриває фільм «Стань крутим» — продовження комедії «Дістати коротуна» з Джоном Траволтою у ролі Чілі Палмера, яка вийшла у 1995 році. Продовження вийде на екран у США в березні, у Британії — у квітні й у разі успіху може позитивно вплинути на кар’єру Траволти, яка останнім часом схожа на синусоїду. Третій і останній приквел (фільм-передісторія) «Зоряних війн» «Помста сітхів» вийде на екран у травні. У ньому знову з’явиться Енакен Скайуокер і темна Сила, але про сюжет відомо небагато, тому що Джордж Лукас працює над фільмом в умовах практично повної таємності. Проте від творців «Помсти сітхів» буде потрібна вся їхня майстерність, тому що попередні два фільми практично оберталися провалом. Британський режисер Кріс Нолан має намір вдихнути нове життя в епопею про «Бетмена» і випустить у червні фільм «Бетмен починає». Попередні два фільми були не занадто захоплено сприйняті шанувальниками «людини кажана». У новому фільмі з Крістіаном Бейлом у головній ролі задіяні здебільшого британські актори — Майкл Кейн, Лайам Нісон і Гері Олдмен. Бейл говорить, що в новому фільмі Бетмен буде домінувати над персонажами другого плану. «Сподіваюся, що це буде перший фільм, де подібне буде рельєфно показано», — додав він.

Літні колоси Однією із найвизначніших подій кінематографічного літа-2005 стане вихід на екран «Війни світів» режисера Стівена Спілберга за участю Тома Круза. Фільм базується на відомому романі Герберта Уеллса про вторгнення марсіан на Землю. У 1938 році відповідна радіопостановка Орсона Уеллса викликала в США паніку, тому що люди подумали, що слухають не п’єсу, а випуск новин. Велика преса після виходу радіопостановки Уеллса привернула увагу читачів до роману. Спілбергу, скоріше за все, доведеться «натиснути на всі важелі», щоб «розкрутити» свою картину, бюджет якої перевищує 200 млн. доларів.

На радість юних глядачів До кінця 2005 року глядачі зможуть побачити четвертий фільм про юного чарівника Гаррі Поттера «Гаррі Поттер і кубок вогню», який з нетерпінням чекають мільйони шанувальників по всьому світу. У грудні також повинна вийти на екран адаптація світового бестселера «Мемуари гейші», продюсером якої є Спілберг, а режисером — Роб Маршалл. У цьому фільмі задіяна китайська кінозірка Чжан Цзю, яка вперше буде грати англійською. Китаянка одержала популярність після зйомок у фільмах «Тигр, що крадеться, дракон, що затаївся» і «Будинок літаючих кинджалів». Наприкінці року глядачі зможуть подивитися фільм Пітера Джексона «Кінг-Конг», який знімається у Новій Зеландії. Фей Рей, яка знялася в першому фільмі про гігантську мавпу 1933 року випуску, померла п’ять місяців тому. Цей фільм став кінокласикою ХХ сторіччя і Наомі Уоттс доведеться добряче попрацювати, щоб ефектно відтворити відомий образ тендітної блондинки в новій картині з бюджетом 200 млн. доларів. Прем’єра намічена в Нью-Йорку, і багато учасників кіноринку, схоже, будуть суперничати саме з цією картиною.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також