21-річному юнаку з Рівненщини ампутували частину ноги - через рідкісну інфекцію

493 0

Ми у соцмережах:

Фото - Перше медичне об'єднання Львова

Медики кажуть, це був уже єдиний спосіб допомогти. За попередні п'ять років Дмитро переніс 16 операцій, однак жодна не дала позитивного результату: кістки не зросталися, а транспланти не приживалися...

Небезпечна інфекція - остеомієліт, вразила кістку і мучила Дмитра Кіселенка кілька років. Цього літа юнак нарешті наважився на радикальний крок. Змотивував його на це однокласник, який втратив ногу на війні та отримав протез.

Про цей випадок розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

Вперше проблеми у Дмитра почалися ще 2014 року - під час гри у футбол. Ліва кінцівка раптом заболіла так сильно, що хлопець не міг на неї ступити. У райцентрі йому встановили діагноз: остеомієліт великогомілкової та малогомілкової кісток.

Ця страшна недуга вражає кісткову тканину, може перерости в остеопороз. В найгіршому випадку хворого чекають сепсис, відмова органів та смерть.

Лікарі намагалися врятувати ліву ногу хлопця, чистили та промивали інфіковану ділянку антибіотиком. Видаляли уражені тканини та заміщали їх трансплантом. Встановлювали пластини, аби попередити переломи. А коли кістки все ж ламалися, то ставили апарати зовнішньої фіксації...

На жаль, жодна операція не допомогла. Єдиним порятунком залишалася ампутація. Але Дмитро і чути про неї не хотів, хоча й далі страждав від нестерпного болю. Шукав альтернативу, та всюди чув, що врятувати кінцівку уже неможливо.

Історія пораненого воїна-однокласника допомогла йому наважилися на ампутацію. Зрештою, улітку Дмитро довірився фахівцям Першого медоб'єднання Львова, де лікують та відновлюють важкопоранених захисників. І в лікарні Святого Луки хірурги виконали ампутацію нижче коліна - на рівні середньої третини гомілки. Вони повністю видалили уражену частину кістки та зупинили інфекцію.

Нині Дмитро відновлюється після операції. Попереду на нього чекають тривала реабілітація та протезування у центрі UNBROKEN. Юнак мріє знову ходити без милиць.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також