25 медзакладів на Рівненщині стають некомерційними підприємствами

1344 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне.

Рішення про перетворення бюджетних закладів охорони здоров’я первинної ланки у комунальні некомерційні підприємства, як це вимагає медична реформа, вже ухвалили у 23 місцевих радах.

Йдеться про центри ПМСД, як повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, в 11 районах: Березнівському, Гощанському, Дубенському, Зарічненському, Здолбунівському, Корецькому, Костопільському, Радивилівському, Рівненському, Рокитнівському та Сарнеському райони.

 

Не відстають ОТГ: Бабинська, Бугринська, Боремельська, Мирогощанська, Смизька, Привільненська, Миляцька, Немовицька, Висоцька, Локницька та Підлозцівська.

Також долучилися до змін і медзаклади Рівного.

Загалом 25 закладів охорони здоров’я на Рівненщині проходять процедуру реєстрації, а три з них вже працюють як комунальні некомерційні підприємства: Мирогощанський, Боремельський, Немовицький медзаклади.

Автономізація — це обов’язкова умова медреформи, оскільки тільки заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з держбюджету.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також