25 родин військових із Рівненщини та переселенців отримають власне житло

1125 0

Ми у соцмережах:

Серед отримувачів - сім’я полеглого Героя, старшого солдата Андрія Волоса

Рівненщина отримала субвенції на загальну суму 50,6 млн грн на придбання квартир для тих, хто перебуває на відповідному обліку у тергромадах. Кошти після розгляду ОДА будуть перераховані на банківські рахунки цих громадян.

Відповідно до рішення Кабміну, виділено:
21,5 млн грн на купівлю 10 квартир для сімей загиблих учасників АТО/ООС, осіб з інвалідністю І-І-групи, які брали безпосередню участь в АТО/ООС;
17 млн грн - на придбання 9 квартир для осіб інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав та їхніх сімей;
12 млн грн - на купівлю 6 квартир для сімей внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

- Ці кошти цільові і можуть бути використані отримувачами лише на придбання житла після зарахування на особисті рахунки, - наголошує начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Серед цьогорічних отримувачів - сім’я полеглого Героя, старшого солдата Андрія Волоса.  Він загинув в бою зранку 28 червня 2018 року, коли противник відкрив вогонь із мінометів, АГС та великокаліберних кулеметів по селищу Південне, що на північний схід від окупованої Горлівки. Коли під прикриттям вогню впритул до містечка наблизився диверсійно-розвідувальний загін бойовиків, наша резервна група вступила у бій, її командир дістав смертельне поранення. Під час евакуації командира старший солдат Андрій Волос прикрив його собою та зазнав важкого поранення — куля снайпера пройшла між пластинами бронежилета і влучила у серце. Того ж дня Андрій помер дорогою до шпиталю. Йому посмертно присвоєно звання «Герой України».

У той час вдома, в селі Жалин (колишнього Костопільського району) у бійця залишилася вагітна дружина, з якою він взяв шлюб лише за три місяці до своєї загибелі. Цього ж 2018 року у дружини Героя України Юлії Волос народився син — Денис.  На жаль, хлопчик ніколи не побачить свого батька. ім’я Героя України потребувала розв’язання цілої низки соціально-побутових проблем, в тому числі забезпечення житлом.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також