28 липня в Україні буде нове свято - День Української Державності

853 0

Ми у соцмережах:

28 липня в Україні буде нове свято - День Української Державності

Але вихідним днем воно стане вже після закінчення війни.

Кілька днів тому Верховна Рада встановила, що 28 липня в Україні буде святковий день – День Української Державності, - повідомив у своєму телеграм-каналі народний депутат Ярослав Железняк. За його словами, 31 травня таке рішення підтримали 257 народних обранців. 

А на сайті парламенту голова ВР Руслан Стефанчук пояснює: 

«Це рішення сприятиме утвердженню спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення. Воно стане чинником опору ворожим наративам росії про Україну як «фейкову державу». Ми повинні відвойовувати кожен сантиметр своєї історії, розчищати наше історичне коріння. Адже ми — самодостатня нація»

До речі, про заснування Дня Української Державності президент Володимир Зеленський оголосив ще 24 серпня 2021 року, у 30-ту річницю Незалежності України. Цього ж дня, 28 липня, відзначатиметься День хрещення Русі-України.

Інформаційно-юридичний сайт "Я і Закон" додає, що законопроект передбачає внесення змін до Кодексу законів про працю України, доповнивши його новим абзацом щодо встановлення 28 липня Дня Української Державності як святкового дня. Однак, у період воєнного стану встановлено інші правила, а саме призупинено дію статті 73 КЗпП щодо визначення святкових і неробочих днів. Тому вихідним днем він буде вже після війни.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також