300 доларів хабара – за 80 соток лісу за підписом Муляренка

3402 0

Ми у соцмережах:

300 доларів хабара – за 80 соток лісу за підписом Муляренка

На Маковія, 14 серпня, поблизу обласного управління лісового та мисливського господарства, що на вулиці Пушкіна у Рівному, на отриманні 300 доларів хабара затримали головного спеціаліста відділу лісового та мисливського господарства Олександра Нагорняка. Гроші йому дав 32-річний рівненський підприємець, якому кілька тижнів тому голова ОДА Олексій Муляренко виділив 80 соток лісу у Володимирецькому лісгоспі.

Як повідомляє обласна прокуратура, 300 доларів службовець одержав за «сприяння в укладенні довгострокового договору оренди земельної ділянки у Володимирецькому районі та підготовку необхідної документації». Йдеться про 80 соток у 51-му кварталі (виділ 14) Рафалівського лісництва, що між Рафалівкою та Суховолею і які, як йдеться у розпорядженні голови на сайті Рівненської ОДА, підприємець Євген Дзівак хоче використовувати у рекреаційних цілях – організувати зону відпочинку для мандрівників. Розпорядження про виділення ділянки в оренду на 15 років кілька тижнів тому вже підписав голова ОДА Олексій Муляренко. Опісля підприємець мав укласти договір оренди. Проте у прокуратурі зазначають, що підприємець звернувся зі скаргою на працівника управління лісового господарства. Операцію вчора, окрім прокуратури, проводив Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Олександру Нагорняку (на фото) повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди). Вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади. В ІТТ, втім, його не забирали. alsoread:http://rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=050243 Зазначимо, що лісові угіддя в оренду надають за підписом голови Рівненської ОДА, але після погодження працівників управління лісового господарства. Кілька тижнів тому голова Олексій Муляренко підписав розпорядження про надання в оренду двох ділянок у Володимирецькому лісгоспі: окрім п.Дзіваку, дав дозвіл на оренду майже трьох гектарів на березі Білого озера Євгенію Павлишину. Начальник обласного управління лісового господарства Віталій Сухович зазначає, що вже розмовляв із підлеглим: - Каже, що винен і розкаюється. Хлопчина з дурощів взяв гроші, його до цього довго підводили, підприємець спонукав. Але розповідає, що гроші безпосередньо у руки не взяв – фарби на них не було. Він взагалі не вирішує питань про виділення в оренду лісових угідь. Не витримав просто і спокусився. Буде відсторонений від посади. Я наголошую усім працівникам, що всі, хто замішаний у якихось схемах, працювати в управлінні не будуть. Ми очищуємо лісове господарство.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також