300 євро у Рівному, щоб стати європейцем

2042 0

Ми у соцмережах:

300 євро у Рівному, щоб стати європейцем

Рівнянин разом із двома бізнес-партнерами організували у Рівному, Львові та Дрогобичі підпільні друкарні, які виготовляли ID-картки громадянина країн Східної Європи, куди так полюбляють їздити заробітчани. Всього за 300 євро будь-хто міг стати хорватом, литовцем чи естонцем.

Діяла злочинна група під виглядом агенції з добору персоналу для роботи в європейських країнах. Для того, щоб потрапити на роботу в Європу, вам за гроші виготовили б будь-які документи. Звісно, що усі вони були «липовими», тому й у заробітчан виникали проблеми з прикордонниками. Саме через це на слід «підприємців» вийшли працівники СБУ, які й затримали мешканця Рівного та двох мешканців Львівщини з партією свіжих «паспортів».

Під час обшуків за їхнім місцем проживання було виявлено чорну документацію, банківські картки і техніку, яку використовували для виготовлення фальшивих документів.

Інна Ілючок, речниця СБУ Рівненщини:

— Діяльність злочинної групи дуже довго документувалася. Їх, як кажуть, вели наші контррозвідники. Підозрювані виготовляли різного типу фіктивні документи для наших заробітчан. Зокрема, було задокументовано, як вони виготовили паспорт та документи, які підтверджували, що заробітчанин є іноземним студентом та просто навчається в Україні. Паспорт громадянина Євросоюзу дозволяв без проблем, які пов’язані з карантином через коронавірус, перетинати наш кордон та кордон країни, в яку людина їхала на роботу.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також