30-й рок-фестиваль «Тарас Бульба»: кому дістався гран-прі (ВІДЕО)

928 0

Ми у соцмережах:

30-й рок-фестиваль «Тарас Бульба»: кому дістався гран-прі (ВІДЕО)

На 30-му рок-фестивалі "Тарас Бульба", що тривав у Дубні 16-18 липня, гран-прі отримав одеський альтернативний метал-гурт "Mr.Gray". Учасники гурту отримали диплом та призову гітару.

28 років поспіль гран-прі фестивалю "Тарас Бульба" вигравали гурти з Західної України та Києва. У 2019-му воно вперше дісталося східноукраїнському гурту "Будьмо" з Харкова. 

Цьогоріч диплом і призову гітару забрали учасники одеської формації "Mr.Gray", повідомляє Суспільне.

"Неочікувана нагорода. Але бажана. Навіть нема слів. Дякую всім, дякую організаторам "Тараса Бульби". Нарешті ми тут. Чудова гітара. Будемо давати рок", розповіли учасники гурту "Mr.Gray".

Перший фестивальний день закінчився прем'єрою рок-опери під назвою "Тарас Бульба". Оригінальний сюжет Миколи Гоголя у ній переплітається з українськими подіями останніх років. Музичний супровід здійснювали за підтримки рівненського оркестру "Brevis".

Диригент оркестру Геннадій Фіськов розповідає: рок-опера на фестивалі була експериментом:

"Задоволений, що сьогодні ми спрацювалися. Експеримент вдався. Все починається з таких наглючих ідей".

Організатор "Тараса Бульби" Микола Арсенюк каже, ювілейним фестивалем задоволений. Особливо пишається цьогорічним підбором гуртів-хедлайнерів.

"Вдалося зібрати непоганий пул саме української рок-музики. Дуже пишаюся лайн-апом на нашій домна-метал сцені. Це "Nokturnal Mortum", "Khors", "Чур" – самі вершки україномовного блек-металу. "Кому вниз" – відома культова банда, "Карна" були хедлайнерами. Вони свого часу брали тут гран-прі і добряче своїм арканом і "Паті на Прикарпатті" тут прокачали стадіон доволі потужно", – додає організатор фестивалю "Тарас Бульба" Микола Арсенюк.

Значну частину учасників трьох фестивальних сцен склали ті, хто відвідує "Тараса Бульбу" не вперше. Серед них – гурт "Брати Станіслава" з Івано-Франківська. Саме на фестивалі "Тарас Бульба" вони спочатку брати участь як конкурсанти, посіли третє місце, а торік приїжджали як учасники головної сцени.

"Два рази нас заставав тут дощ, злива. Ми завжди виступали, коли дощ падає. Ми молилися просто тиждень-два назад, щоб цього разу нас оце діло минуло. Нас почули зверху і ми цьому дуже тішимося", – розповідають учасники гурту "Брати Станіслава".

Письменник Сергій Жадан вперше приїхав на фестиваль у червні 1993-го. Пригадує: тоді фестиваль відбувався у фортеці, а вони з друзями три дні ночували на залізничному вокзалі.

"Я там написав вірш і він увійшов у шкільну програму з української літератури",додає Сергій Жадан.

Що відомо
Фестиваль "Тарас Бульба" – один з найстаріших музичних фестивалів країни. Цьогоріч йому – 30 років. Фестиваль проходить у м. Дубно на Рівненщині.
На 30-тій річниці рок-фестивалю відвідувачам представили дві музичних і одну літературно-мистецьку сцену.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також