600 тисяч у Рівному — не хабар?

1202 0

Ми у соцмережах:

600 тисяч у Рівному — не хабар?

Поява слідчих у кабінетах великих начальників стала нині цілком буденною справою. Якщо раніше підозра у скоєнні злочину посадовцем викликала скандал, то тепер на гостей із СБУ, НАБУ, прокуратури чи поліції господарі владних кабінетів дивляться як на прибиральниць зі швабрами, що прийшли у тих кабінетах прибрати. Так було і у випадку з одним із заступників голови Рівненської обласної ради Сергієм Свисталюком, який гостинно зустрів у своєму кабінеті слідчих, вислухав зачитану ними підозру в отриманні неправомірної вигоди і… поїхав святкувати ювілей шкірно-венерологічного диспансеру — ніби натякаючи слідчим, де саме він бачив їхні підозри.

За версією слідства, Свисталюк отримав понад півмільйона гривень за допомогу у вирішенні земельних питань на користь Володимира Рудюка, власника компанії «Віва будкомфорт», яка займається будівництвом трубопроводів, житлових і нежитлових будівель. Підприємець ще у 2021 році придбав на електронному аукціоні непрацюючий дитячий санаторій за 2 мільйони 177 тисяч гривень. Допомога Свисталюка полягала у списанні майна та забезпеченні прийняття облрадою рішення про продаж ділянки під санаторієм площею 5,4 га.

Анна Свінціцька-Савчук, речниця Управління СБУ в Рівненській області:

— Посадовець отримав від підприємця майже 600 тисяч гривень неправомірної вигоди. За цю суму обіцяв посприяти у списанні майна санаторію та передачі земельної ділянки під ним для бізнесмена. Викриття заступника голови Рівненської облради відбулося не на гарячому, а у ході досудового розслідування. Тобто слідчі фіксували факти отримання посадовцем неправомірної вигоди від підприємця. Після того, як правоохоронці мали достатню кількість доказів його злочинної діяльності, заступнику голови обласної ради повідомили про підозру.

Олег Стратюк, начальник управління з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату Рівненської облради:

— Обласний дитячий туберкульозний санаторій у селі Новостав відносився до фтизіопульмонологічного центру. Відбувалася медична реформа, під час якої Національна служба здоров’я відмовилася фінансувати санаторій. Саме тому обласна рада ухвалила рішення про проведення оптимізації — щоб ефективно розпоряджатися майном, яке не використовується. Для того, щоб майно санаторію не залишалося у занедбаному стані, рада його відчужила. Приміщення було продано під час електронного аукціону. Той, хто придбав майно санаторію, мав право отримати у власність земельну ділянку під ним. Підприємець придбав майно санаторію та звернувся до обласної ради з проханням продати йому земельну ділянку. Була проведена оцінка земельної ділянки, й вона була продана підприємцю. Усі ці рішення підтримала сесія обласної ради.

Сергій Свисталюк, заступник голови Рівненської облради:

— Прихід правоохоронців став для мене неприємною несподіванкою. Одразу зауважу, що ніхто мене не затримував. Правоохоронці лише висунули свої підозри. З ними зараз ознайомлюється мій адвокат, який пояснить мені як діяти далі. Правоохоронці навіть не заявляли клопотання про відсторонення мене від роботи. Наразі я виконую свої посадові обов’язки у штатному режимі. Усі звинувачення, які було висунуто, для мене є незрозумілими. Буду їх спростовувати. Адже я нічого поганого не скоїв. Вважаю усі звинувачення правоохоронців проти мене надуманою історією.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також