70 скарг на холод в квартирах отримало підприємство «Теплотранссервіс» з початку опалювального сезону

3588 0

Ми у соцмережах:

70 скарг на холод в квартирах отримало підприємство «Теплотранссервіс» з початку опалювального сезону

”Протягом 35 років опалення в квартирах будинку на вул. О.Дундича, 28 було нормальним. Минулого року в лютому тепловики переварили труби у підвалах, чим, очевидно, завдали шкоди системі опалення. Відтоді радіатори наших квартир ледь теплі. Раніше температура повітря в помешканнях була до 30 градусів, тепер же не піднімається вище 10.

”Протягом 35 років опалення в квартирах будинку на вул. О.Дундича, 28 було нормальним. Минулого року в лютому тепловики переварили труби у підвалах, чим, очевидно, завдали шкоди системі опалення. Відтоді радіатори наших квартир ледь теплі. Раніше температура повітря в помешканнях була до 30 градусів, тепер же не піднімається вище 10. Ми неодноразово зверталися з цією проблемою до майстра котельні №2 нашого мікрорайону пана Єфімчука, проте реакції ніякої. До начальника ж дотелефонуватись ми ніяк не могли — нам постійно відповідали, що його немає. Наприкінці січня цього року він приїхав до однієї з квартир за телефонним дзвінком і заміряв низьку температуру. На цьому все й закінчилося. В квартирах холодно».

Галина Вишневська, мешканка будинку №28 на О.Дундича
Коментар головного інженера «Рівнетеплотранссервіс», на балансі якого перебуває будинок, Василя Масло: — Ніяких скарг до нас стосовно холоду у квартирах від мешканців цього будинку не надходило. Мешканцям квартир, в яких радіатори холодні, треба телефонувати безпосередньо до диспетчера «Теплотранссервісу» або писати письмову заяву. Тоді комісія прийде і виміряє температуру. При цьому варто зазначити, що лише коли температура повітря нижча 18 градусів, це вважається порушенням норм. Чимало ж людей скаржаться на холод в кімнатах, коли температура плюс 18, а то й 20 градусів. Ми цих людей розуміємо, адже при високій вологості за такої температури й справді може бути холодно, проте ми тут безсилі, адже норми не порушені. Холод у квартирах є зараз проблемою — з початку опалювального сезону до нас надійшло не менше 70 скарг. Проте причини неполадок часто від якості обслуговування нами споживачів не залежить. Якщо, скажімо, на котельні відключили електропостачання, там все зупиниться. І доки електро— і теплопостачання відновлять, радіатори встигнуть заповнитись повітрям. Ми неодноразово вказували «Рівнеенерго» на цю проблему. Проте вони пояснюють це форс-мажорними обставинами — зношеністю електромереж, які не витримують додаткового навантаження. А те, що в наших силах, ми виконуємо — спускаємо повітря з радіаторів. Найближчим часом обов’язково навідаємось заміряти температуру повітря і в будинок №28 на О.Дундича.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також