9-річна Марта з Вараша продає картини, щоб назбирати 110 тисяч гривень на дрон для ЗСУ

1098 0

Ми у соцмережах:

9-річна Марта з Вараша продає картини, щоб назбирати 110 тисяч гривень на дрон для ЗСУ

Уже зібрала половину необхідної суми.

Історією патріотичної школярки з міста атомників поділився у фейсбуці голова ОВА Віталій Коваль:

 -  Марті Пилипчук – 9 років. Вона живе у місті Вараш. Торік в дівчинки з’явилося захоплення – малювати картини за номерами. Вона обирала патріотичну тематику і перетворила хобі на благодійність. Перші картини придбали сусіди. Далі – знайомі, а з часом роботи школярки почали купувати жителі інших міст і навіть країн. Вони навіть ставали лотами на аукціонах. Загалом Марта вже назбирала і передала на потреби ЗСУ більше 70 тисяч гривень. Роботами дівчинки зацікавилася українка, яка мешкає в Німеччині. Жінка влаштувала акцію і разом із тамтешніми жителями замовила 7 картин. Наразі школярка домальовує останню з цієї серії. Також 4 роботи Марти невдовзі поїдуть в США.
 
Для купівлі дрона для ЗСУ потрібно 110 тисяч гривень. У неї вже є майже половина від необхідної суми. Дівчинка дуже сподівається, що будуть подальші замовлення, і їй вдасться досягти поставленої мети. Тим більше, що серед картин Марти з’явилися новинки. Тепер вона малює і з фотографій. Мама дівчинки – Вероніка Пилипчук замовляє для цього спеціальні заготовки. Принцип малюнку той же – його школярка розфарбовує за нанесеними номерами, але в результаті зображення виходить більш персоналізоване.
 
- Картини-фотографії купують переважно на подарунок. Але якось Марта малювала і саму себе. Мама дівчинки майже випадково сфотографувала доньку, коли та обіймала військового. Кадр виявився настільки вдалим, що вирішили перевтілити в картину. Роботу «забронював» захисник родом із Івано-Франківської області. Зараз Марта домальовує замовлення і готова до нових, - додає Віталій Коваль. 
 
«Донька казала, що буде щаслива, якщо досягне цілі і назбирає суму, необхідну для придбання дрона, - розповідає мама Вероніка Пилипчук. - Я теж буду щаслива. Бо це чудово, коли мета, яку ставить дитина, реалізовується. А в даному випадку - це ще й внесок у нашу перемогу».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також