А говорили, вільної землі у Рівному немає…

4005 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне, з архіву

У центрі Рівного планують звести ще один офісний центр — на вулиці Гетьмана Мазепи, 12. Принаймні уже є підприємець, який бажає викупити цю землю у міста. Адже на частині тієї земельної ділянки має зареєстровану нерухомість.

Як йдеться у проєкті рішення міськради, викупити 75 кв. м міської землі хоче Михайло Майструк — для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю. Скільки саме зможе виручити міський бюджет на цій оборудці — поки невідомо. Бо перед продажем вартість землі ще має оцінити експерт. Для порівняння, один «квадрат» схожої ділянки на вулиці Гетьмана Сагайдачного, 12 коштував 1150 гривень, а на вул. В. Червонія, 17-В — всього 602,8 грн. Новий власник землі не матиме права розміщувати на ній гральний бізнес і повинен забезпечити вільний доступ для ремонту або будівництва інженерних мереж.

А для інших бізнесменів, які також хочуть щось у Рівному звести, на сайті міськради нещодавно оприлюднили перелік вільної землі, яку пропонують під забудову — загалом 32 ділянки різної площі. Їх можна орендувати через аукціон на строк від 2 до 50 років. Найбільші з них, площею по 30–60 тис. кв. м, розташовані на вулицях Млинівській та Захисників Маріуполя (колишня Костромська). Є також менші ділянки у мікрорайонах Тинне та Червоні Гори, на вул. Будівельників, Низовій, Фабричній, Дубенській, Миколи Карнаухова, Володимира Стельмаха (Курчатова), Холодноярівській (Кубанська), на Степана Бандери поблизу кафе «Фламінго» та у провулку Робітничому. Найменшу ділянку на вул. Київській, площею всього 92 кв. м, пропонують узяти під будівництво та обслуговування паркінгів та автостоянок.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також