А майдан у Рівному — незмінний

1098 0

Ми у соцмережах:

Фото Mykyta ANT

Рівнянин Ігор Кир’янчук просять владу міста відремонтувати підніжжя пам’ятника Тарасові Шевченку, що на майдані Незалежності в Рівному. Проте міська влада таких планів поки не має. Під питанням і завершення вкладання бруківки на майдані — хто зна, коли її повністю оновлять.

Петиція з проханням оновити підніжжя пам’ятника Шевченка з’явилася на сайті Рівненської міської ради на початку грудня, її автор Ігор Кир’янчук так описує проблему: «Постаріла плитка… вкрилась наскрізними тріщинами. Сходи почали деформуватись та вислизати зі свого звичного місця розташування; та так, що дитина віком до трьох років може травмуватися, намагаючись підійти ближче до постамента…. Головний пам’ятник міста Рівного повинен відповідати критеріям свого часу, що потребує якісного архітектурного оновлення його підніжжя».

Руслан Гудима, начальник департаменту благоустрою міста:

— Якщо буде відповідне подання від керівництва міста, ми як виконавчий орган виступимо замовником і розпорядником робіт з ремонту пам’ятника і слідкуватимемо за їх ходом. Зараз це питання поки що не стоїть. Щодо ремонту інших монументів у місті, то не готовий сказати, скільки коштів було на це витрачено і які пам’ятники відновлювали.

Що ж до заміни покриття на майдані, то, нагадаємо, процес цей триває вже не перший рік, як кажуть чиновники, роблять поетапно, тобто невеликими шматками. Роботи виконує здолбунівська фірма «КОРТАКОЗ», яка виграла тендер. Цьогоріч почали вкладати нову бруківку замість плит влітку і обіцяли завершити до Дня Незалежності, та не встигли — роботи тривали аж до осені. А там, де стоїть новорічна ялинка, й не планували цьогоріч міняти.

Володимир Ляшук, начальник УКБ міста, яке було замовником робіт:

— Роботи на ту суму, яку виділили з міського бюджету, завершені. Щоб повністю замінити на майдані плитку на бруківку, потрібно знову виділяти кошти з бюджету розвитку, коли вже буде прийнято бюджет міста. Проте маємо розуміти, що утеплення дитсадків, шкіл, заміна вікон — більш нагальні питання, і насамперед фінансувати будуть ці проєкти. Якщо кошти залишаться — виділять і на нову бруківку.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також