А міст і нині там…

1726 0

Ми у соцмережах:

А міст і нині там…

Міст через річку Горинь біля села Вельбівне Острозького району почали ремонтувати три роки тому. Але дуже швидко реконструкція зупинилася. Цей міст є найвужчим місцем між Острогом та Нетішином на дорозі, яка має статус державного значення, бо для проїзду відкрита тільки одна смуга руху.

Міст через річку Горинь біля села Вельбівне Острозького району почали ремонтувати три роки тому. Але дуже швидко реконструкція зупинилася. Цей міст є найвужчим місцем між Острогом та Нетішином на дорозі, яка має статус державного значення, бо для проїзду відкрита тільки одна смуга руху. Асфальт — у численних вибоїнах, кругом оголені арматурні стержні та немає сталевого троса, який би з’єднував бетонні блоки. Через відсутність такої загорожі з мосту в річку вже впало декілька корів, яких гнали на пашу. Мешканці Вельбівного погрожують, якщо влада не поквапиться добудувати міст, то вони вже не писатимуть скарги у різні інстанції, а перекриють живим заслоном дорогу. Влада почула погрози і пообіцяла зрушити справу з місця. Щоправда, поки що назвала тільки винуватця — Кабмін, який не включив міст до переліку об’єктів, які будуються за рахунок капітальних видатків з державного бюджету.

Коментарі Анатолій Ковтуцький, заступник начальника відділу служби автомобільних доріг у Рівненській області: — Реконструкцію моста проводила «Волинська мостобудівна компанія», половину передбачених робіт вони виконали, але гроші за це отримали тільки цього року. На завершення будівництва потрібно ще близько п’яти мільйонів гривень, але грошей немає. Анатолій Лисий, перший заступник голови Острозької РДА: — Куди ми тільки не зверталися з тим, щоб добудували міст. Навіть до МНС, якому, зокрема, доводили, що тільки одна вузька смуга руху на мосту може стати на заваді терміновій евакуації населення району у разі якоїсь суттєвої аварії на Хмельницькій АЕС. А після того як отримали лист від мешканців Вельбівного, голова районної адміністрації та депутати району надіслали відповідний запит у Службу автомобільних доріг області. Проте звідти нам відповіли, що не можуть нічим зарадити, оскільки фінансування будівництва моста має здійснюватися за рахунок капітальних видатків з держбюджету, а Кабмін чомусь не включив його у перелік таких об’єктів. Разом з тим, голова РОДА Василь Берташ пообіцяв, що візьме проблемне питання під свій контроль і особисто клопотатиме щодо його вирішення перед Укравтодором та Кабміном.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також