Рівне без ліфтів: відключать, щоб рівняни більше не застрягли

1198 0

Ми у соцмережах:

Рівне без ліфтів: відключать, щоб рівняни більше не застрягли

До таких побутових незручностей, як відсутність електроенергії, тепла, а іноді й води, додасться ще одна — непрацюючі ліфти в багатоповерхівках. Бо ліфти, коли відключається електроенергія, стають для багатьох пасткою — визволити людей звідти буває непросто, бо аварійних бригад бракує і на виклик вони можуть їхати довго. Голови кількох рівненських ОСББ радилися про це з міським головою Олександром Третяком. І в середу він повідомив, що уже підписав таке розпорядження - про відключення усіх ліфтів у місті.

Галина Похильчук, голова Ради голів ОСББ Рівного:

— Під час знеструмлення не працює диспетчерський зв’язок. А без такого зв’язку працювати ліфти не мають права. Крім того, коли вимикається велика кількість будинків, аварійні служби не встигають вчасно приїхати на допомогу, і виходить, що люди сидять у ліфтах по годині-дві або й більше. А коли електроенергія в будинку знову з’являється, постає інша проблема — вмикаються холодильники, бойлери, обігрівачі, пральні машинки та інші енергоємні прилади. А ліфти самі по собі «з’їдають» багато електроенергії. І виходить так, що не витримує автоматика, горять проводи, бо навантаження іде справді велике…

Тому ми й попросили міського голову прийняти рішення про тимчасове відключення ліфтів офіційно. Брати на себе таку відповідальність ми, голови ОСББ, не можемо. Тим більше, що у Рівному й так зростає соціальна напруга: люди обурені відсутністю світла, а подекуди — й тепла та води під час знеструмлення. Міський голова сказав, що почув нас.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також