А на майдані — незмінний «Дядя Валера»

7752 0

Ми у соцмережах:

А на майдані — незмінний «Дядя Валера»

Власник мобільної велокав’ярні в центрі міста розповів, чому довелося зробити два тижні простою.

Зураб Кантарія, засновник та власник мобільної кав’ярні «Велокава»:

— У перші дні вторгнення все зупинилося, чекали — що робити далі? Але вже з суботи, 26 лютого, вирішили, що потрібно все ж відкриватися й готувати людям чай та каву. Бо якщо ніхто не буде працювати і всі в страху сидітимуть вдома, то за що тоді б’ються наші захисники? Тож мій давній товариш і помічник, якого чи не всі у місті знають як «дядю Валеру», знову приїхав велокавою на майдан Незалежності і відтоді працює на своєму звичному місці.

За весь час було десь два тижні простою, бо не могли вирішити проблему з електрикою. Але згодом все налагодилося. Постійні клієнти зраділи, адже тут уже утворилася своєрідна спільнота — люди не просто приходять попити кави, але й поспілкуватися, підтримати одне одного, дізнатися й обговорити новини.

А наш Валерій уже став брендом. До речі, він сам є переселенцем з Криму, який йому довелося покинути ще кілька років тому. Саме тоді ми і познайомилися: він просто підійшов до моєї велокави у Рівному і сказав, що хоче зі мною працювати. Ми швидко знайшли спільну мову й з того часу співпрацюємо. Ціни на напої не піднімали, а якщо на каву заходить хтось із наших захисників — то «дядя Валера», буває, й грошей не візьме. Тим часом ми з друзями долучилися до волонтерства: постійно потрібно щось десь розвантажити, відсортувати, відправити далі — або на схід, або переселенцям, які прибули на Рівненщину. Це вже у нас як на конвеєрі. Взагалі, зараз у місті багато волонтерських ініціатив, але кожен з нас може бути корисним і на своєму місці.

Записала Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також