А на зимівлю - в холодильник у Рівному: команда науковців врятувала понад 500 кажанів з військового об`єкту (ФОТО)

960 0

Ми у соцмережах:

усі фото - з фейсбук-сторінки Рівненського зоопарку

Бо кожне життя сьогодні безцінне, - кажуть рятівники з Ukrainian Bat Rehabilitation Center.

Доброю історією про братів менших поділився Рівненський зоопарк, де діє представництво Центру охорони та реабілітації кажанів України. Як розповіли науковці, операція з порятунку рукокрилих відбувалася в одному із військових об’єктів на півночі України. Підземне приміщення потребує термінового ремонту, тому фахівцям центру довелося перемістити кажанів, які там зимували, до зоопарку.

 

                            -     Це – вимушений крок. Спеціалісти центру категорично не підтримують виселення/переселення кажанів у період зимової сплячки (або розмноження). Але в силу обставин довелося йти на такі дії заради збереження рукокрилих. Серед врятованих тварин фахівцями визначено понад 500 особин широковуха звичайного (Barbastella barbastellus), одну нічницю Даубентона (Myotis daubentonii), одну нічницю Наттерері (Myotis nattereri) та одого пергача пізнього (Eptesicus serotinus)!
 
Усю врятовану кажанячу колонію зважили та обміряли, визначали вік та стать. Всіх тварин напоїли водою, а з недостатньою кількістю ваги – підгодували. Виснаженим кажанам ще й надали першу медичну допомогу. Загалом команда врятувала 573 особини.
 
                         -  Певна частина врятованих особин з достатньою кількістю ваги поселена на зимівлю в спеціально облаштований холодильник. Інші тварини, що мають замалу вагу і потребують щоденного догодовування комахами – перебуватимуть під наглядом працівників. Згодом також будуть переміщені на зимівлю. Тож побажаємо нашим підопічним солодких снів, успішно відновити сили та набратися енергії перед активним, теплим періодом! З настанням весняного тепла ми плануємо випустити кажанів поряд з тим місцем, де вони зимували, - додають науковці центру.

До речі, фахівці гарячої лінії центру реабілітації рукокрилих щоденно ведуть переговори з людьми по всій країні, вмовляючи їх не турбувати кажанів до весни. Завдяки цьому десятки сховищ з тисячами кажанів врятовано від руйнації.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також