А ви вже обрали собі ялинку чи сосну на свято?

1331 0

Ми у соцмережах:

А ви вже обрали собі ялинку чи сосну на свято?

Лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства готові реалізувати понад 90 тисяч новорічних ялинок та сосон. Вирощені дерева, заплановані для реалізації, заготовлюються під замовлення покупців.

В лісогосподарських підприємствах обласного управління налічується 132 га плантацій, на яких росте 605 тис новорічних ялинок. Цьогоріч на Рівненщині посаджено 4 га нових плантацій новорічних ялинок.

Вартість святкових дерев залежить від їх висоти. Ялинку до 1 м на підприємствах РОУЛМГ можна придбати у середньому за 60 грн, від 1 до 1,5 м – за 80 грн, від 1,5 до 2 м – за 90 грн, від 2 до 2,5 м – від 110 грн..

Як і в попередні роки, всі новорічні дерева будуть маркуватися спеціальними самоклейними етикетками та пластмасовими бирками-стяжками, які розриваються при спробі їх зняття і тим самим унеможливлюється їх повторне використання. Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У Системі ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості і форми власності. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на цьому сайті. 

Для зручності покупців, державне підприємство «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» розроблено програмне забезпечення для Android (yalynka.info – можна безкоштовно встановити з Google Play Market), за допомогою якого кожен покупець має можливість ознайомитися з походженням новорічної ялинки (вводити потрібно лише цифровий номер, без зазначення серії).

У зимовий час усі насадження особливо ретельно охороняються спеціальними рейдовими групами, які працюють в усіх лісогосподарських підприємствах області.

До слова, у минулому році лісогосподарські підприємства області реалізували 13800 ялинки на суму 750 тис грн.. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також