А якщо - скажений? Мешканку Дубна у центрі міста покусав лис

860 0

Ми у соцмережах:

А якщо - скажений? Мешканку Дубна у центрі міста покусав лис

Це трапилося кілька днів тому.

Про цей випадок розповіли у Дубенській міській лікарні:

 - 3-го червня цього року до медичного закладу м.Дубна звернулась місцева жителька з повідомленням, що її вкусив лис майже в центрі міста. Потерпілій надана необхідна допомога і призначено комплекс профілактичних щеплень. За тиждень до цього звернулась мешканка району з приводу нанесених домашнім котом множинних укусів рук, обличчя та тулуба. Ще за тиждень до цього надавалась антирабічна допомога неповнолітньому мешканцю нашого району з приводу завданих укусів пальців щуром… І таких звернень іноді по кілька за тиждень, чи навіть за добу, - розповів лікар Руслан Сіневич.
 
За його інформацією, за 5 місяців від початку року в лікувальні заклади міста Дубно звернулись 64 потерпілих від укусів завданих як домашніми, так і бродячими, а також дикими тварин.
 
 - Зазвичай, найчастішими причинами звернень є укуси собаками та котами, однак реєструємо також і ушкодження, завдані не лише іншими різними домашніми тваринами (свині, коні), але й дикими ссавцями – білками, щурами, куницями, лисами. На сьогодні 30 потерпілих отримали антирабічні профілактичні щеплення. Значно зросла кількість звернень через особливо небезпечні укуси – за ділянки кистей, пальців, голови та обличчя, промежини. З числа тих, хто отримує щеплення, таких 25 осіб.   Для порівняння, в 2022 році, за 12 місяців в Дубенському районі зафіксовано 179 звернень громадян з приводу укусів домашніми та дикими тваринами, 71 з них признащені антирабічні щеплення.

Грізним наслідком такого контакту з твариною є сказ. Лікарських засобів для лікування сказу не існує. Єдиний спосіб запобігти розвитку захворювання – щеплення антирабічними препаратами.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також