Аби гроші були: у Рівному хочуть відремонтувати 9 вуличних доріг та перехресть

851 0

Ми у соцмережах:

Аби гроші були: у Рівному хочуть відремонтувати 9 вуличних доріг та перехресть

Перелік місць, на які чекає серйозний ремонт у найближчі роки, затвердили на сесії міської ради минулого четверга. Тепер на ці об’єкти місто ще має замовити проєктно-кошторисну документацію. Заодно під час обговорення депутати згадали й інші проблемні локації, де рівненським водіям важко роз’їхатися, але де ремонтів поки не передбачено — зокрема, перехрестя вул. Захисників Маріуполя — Кобзарської. Його називають не менш небезпечним за сусіднє, яке планують реконструювати. Чиновники обіцяють все вивчити. А невдовзі для Рівного розроблять ще й нові циклограми світлофорів.

Володимир Липко, директор міського департаменту економічного розвитку:

— Внесли зміни до програми соціально-економічного розвитку громади. Йдеться про капітальний ремонт вулиці Володимира Стельмаха, реконструкцію кінцевої зупинки «Боярка», реконструкцію вулиць Назара Небожинського і Гетьмана Мазепи, а також — капітальний ремонт ділянки на вул. Дубенській, реконструкцію перехрестя вулиць Захисників Маріуполя–Гайдамацької та перехрестя вул. Дворецької — Басівкутської з влаштуванням кільцевої розв’язки, реконструкцію перехрестя Міцкевича–Князя Володимира та реконструкцію вулиці Червоногірської — від вул. Стельмаха до вул. Мелетія Смотрицького.

От я сьогодні їхав по колишній Костромській і звернув увагу, що з Бармаків стоїть величезна черга автомобілів, які не можуть виїхати, і від Гайдамацької — теж черга. Тому, на мою думку, це правильне рішення. Бо, наприклад, перехрестя з вулицею Кобзарською просто Т-подібне, а тут розв’язка набагато складніша.

Світлана Марчук, депутатка міської ради:

— На комісії виникли питання щодо реконструкції на вул. Захисників Маріуполя–Гайдамацької. Адже поряд знаходиться значно небезпечніше перехрестя — з вулицею Кобзарською. Нехай би УКБ чи на координаційній раді з питань безпеки руху дали відповідь: чи не будуть ці дві вулиці взаємовиключати одна одну, якщо в подальшому постане питання такого самого регулювання?

Анатолій Чугуєвець, депутат міської ради:

— Є й інші звернення громадян щодо руху в місті. От ситуація на вулиці Соборній і Симона Петлюри: там ліворуч машини не можуть повернути, бо заважає зустрічний транспорт. Зробіть затримку зустрічного транспорту, як це зроблено на вулиці Млинівській за мостом, де поворот на вулицю Білу — там уже все нормально. Та сама ситуація біля пивзаводу — спробуйте повернути на Петра Могили з Соборної! Зробіть зміни для експерименту і самі побачите, що буде менше нарікань від водіїв.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Аналогічно є перехрестя біля автовокзалу, де дуже складно повернути. ДІБ та архітектура уже займаються цими питаннями, всі вони будуть опрацьовані. Бо на одному світлофорі можна внести зміни в циклограму, але це тягне за собою і зміни в інших світлофорах.

Руслан Гудима, директор департаменту інфраструктури і благоустрою:

— На останньому засіданні координаційної ради з питань безпеки руху проєктанту Гонгало доручено вивчити і спроєктувати повністю нові циклограми по місту Рівному. Найближчим часом він представить свої напрацювання для зручності руху водіїв у місті.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також