«Або терпимо, або платимо дорожче»

4393 3

Ми у соцмережах:

«Або терпимо, або платимо дорожче»

У Рівному значно гірше почав працювати громадський транспорт — особливо проблемно добратися міськими маршрутками до Басового Кута, Тинного, Золотієва. Перевізники виправдовуються: не вистачає водіїв та й автобуси постійно ламаються.

Володимир Хомко, міський голова:

— По всій Україні з маршрутками погана ситуація. Влада встановила такі тарифи у громадському транспорті, що займатися перевезеннями стало нерентабельно. Якщо ми хочемо, щоб вартість проїзду була невисока, то й маємо такі маршрутки. Не можуть за вартість проїзду в 6 гривень працювати нові маршрутки. Зараз перевізники трохи заробляють лише тому, що їздять в той час, коли багато пасажирів, а потім знімаються з рейсу. Тому є два виходи із ситуації: або терпимо як є, або піднімаємо вартість проїзду.

Сергій Васильчук, заступник міського голови:

—У мене було дві серйозні наради із перевізниками. Вони почули вимоги міської влади та мають їх дотримуватися. Розуміємо, що працювати у теперішніх умовах важко, але громадський транспорт має працювати. Бо від цього залежить життєдіяльність міста.

Оскільки у приватних перевізників не вистачає 240 водіїв, то для них було розроблено нові графіки руху. Робимо так, щоб було зручно пасажирам і приватному бізнесу.
Наприклад, на маршруті №58 числиться 10 автобусів. Було домовлено, що з 15 серпня на цей маршрут додатково залучається ще один автобус. Маршрутки мусять працювати до 22.25, а не з’їжджати раніше. У вечірній час, з 19-ї до 22-ї години, інтервал руху маршруток між зупинками буде 20 хвилин, а вранці — 10 хвилин.

Плануємо вирахувати пасажиропотік до Тинного. Є така ідея — пустити туди у пікові періоди два тролейбуси з автономним ходом. Але це можливо уже наступного року, коли зможемо виділити з бюджету на їхню купівлю приблизно 15 мільйонів гривень.

На маршруті №47 «Льонокомбінат — аеропорт» числиться 14 автобусів. Однак було багато скарг, що усі маршрутки забиті мешканцями села Вересневе, що в Рівненському районі. Тому було домовлено, що в той час, коли потрібно буде дітям дістатися до шкіл та дитсадків, інтервал руху між зупинками буде 5 хвилин, у вечірній час 15–20 хвилин.

По маршрутах №№42,43, 44, які забезпечують доїзд пасажирів до Басового Кута, складна ситуація. Там також буде змінено інтервал руху. В один період він буде складати 10 хвилин, а в інший — 30 хвилин. Стимулювати нормально працювати перевізників за маршрутами №43 та №44 має компенсація за пільгове перевезення із бюджету міста. На це уже було передбачено мільйон гривень.

На маршруті №35 числиться 16 автобусів — вони будуть возити пасажирів до 21-ї години. Інтервал руху між зупинками у будні дні має становити 6–10 хвилин, а у вихідні до 20 хвилин.

Зауважу, що у вихідні інтервал руху на всіх проблемних маршрутах буде збільшуватися вдвічі.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також