Або «зебру» намалювати, або зупинки біля парку у Рівному перенести

1491 0

Ми у соцмережах:

Або «зебру» намалювати, або зупинки біля парку у Рівному перенести

«Поверніть пішохідний перехід, що колись був у районі магазину «Білий лебідь», бо нині переходити дорогу — незручно», — з таким проханням звернулися до міськради Рівного мешканці вулиці Княгині Ольги.

Світлана Рохманюк, рівнянка:

— Цей перехід існував тут багато років, а я живу тут з 1964-го. Але у 90-х його з якоїсь причини перенесли нагору. Тепер маємо тут зупинки громадського транспорту з одного боку вулиці та з іншого. Поряд є магазини, вхід до парку, пандус для людей з інвалідністю. А от нагорі нічого такого немає, і для кого той перехід зроблено — невідомо. Таких, як я, що пересуваються на милицях, цілий список є. А люди ж із базару їдуть: якщо в руках щось несеш, то іти на регульований перехід на перехрестя, а потім повернутися назад, нам дуже важко. У нас тут є три багатоповерхових житлових будинки №№ 13, 15, 17, а ще приватний сектор. Прохання від усіх нас: зробіть нам безпечний перехід! Все одно ж люди у тому місці переходили, переходять і будуть це робити, хоча це й небезпечно. От на маленькій вуличці між базаром і драмтеатром є аж три пішохідних переходи, з них два — регульовані. Нам навіть не треба регульований, просто намалюйте ту «зебру», що була в нас раніше. Чомусь раніше можна було там переходити, а тепер — ні?

Як пояснюють у патрульній поліції, відстань між існуючими переходами неподалік і так складає 250 метрів, тож «втиснути» між ними ще й третій не вийде. Окрім того, заради повернення старого довелося би переносити й обидві зупинки.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану управління містобудування та архітектури:

— Зараз багато транспорту, і коли зупиняються тролейбуси, з одного боку та з протилежного, то там маленька відстань. Людина, яка буде переходити, виходитиме з-за тролейбуса і може потрапити під колеса. Тобто така розмітка не допоможе, бо буде погана видимість для водіїв. Якщо колись і будемо змінювати планування у тій частині вулиці, то розглядати це треба у комплексі. Можливо, тоді буде доцільність, посунеться зупинка і з’явиться перехід. А наразі облаштувати там пішохідний перехід означатиме, що на ньому, ймовірно, збиватимуть людей.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також