Адвокат Гранітного не зміг повернути обвинувальний акт прокурору

1660 0

Ми у соцмережах:

Адвокат Гранітного не зміг повернути обвинувальний акт прокурору

Сьогодні відбулося друга частина підготовчого судового засідання у справі Ярослава Гранітного та Юрія Клейноса, яких звинувачують у сепаратизмі та державній зраді.

На початку засідання адвокат Гранітного Ярослав Калька заявив клопотання про повернення обвинувального акту прокурору – на підставі невідповідності.

- Звинувачуючи Ярослава Гранітного у тому, що він порушив порядок отримання дозволу на придбання, носіння та зберігання бойових припасів, сторона обвинувачення не вказує, яку норму та якого саме закону України він порушив, - зазначив пан Калька. - Таким чином не виконана пряма вимога щодо наявності тих обставин, що мають бути в у обвинувальному акті відповідності до ч.2 ст. 291 КПК України. А це, у свою чергу, порушує право обвинуваченого Гранітного, передбачене п.1 ч. 3 ст. 42 КПК України – знати, у вчиненні якого кримінального правопорушення його обвинувачують.

Прокурор Володимир Пилипів назвав таке клопотання адвоката перекручуванням формулювання КПК та переконував, що усі зазначені факти в обвинувальному акті є встановленими та обґрунтованими.

Порадившись у нарадчій кімнаті, колегія суддів Рівненського міського суду відмовила у задоволенні клопотання адвоката та перенесла чергову частину підготовчого засідання на 15 квітня.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також