Адвокат з Рівного, який став «жертвою» COVID, уже вийшов з-під варти

1296 0

Ми у соцмережах:

Адвокат з Рівного, який став «жертвою» COVID, уже вийшов з-під варти

Минулого тижня офіційно скасували карантин, запроваджений через пандемію коронавірусу. Його вимог рівняни і так уже давно перестали дотримуватися, бо хвороба почала відступати. А четвер 29 червня став днем, коли вперше за три роки не було виявлено жодного нового хворого на коронавірус. Цими ж днями про коронавірус та його наслідки знову заговорили у Рівному. Бо виявилась ще одна «жертва» COVID — адвокат Ігор Петровський.

Правоохоронці здійснювали досудове розслідування за фактом підкупу медичних працівників для видачі COVID-сертифікатів без проведення щеплення. Зокрема, перевіряли версію оплати послуг медиків трьома людьми, які були принциповими противниками щеплення, йдеться у повідомленні ДБР.

Рівненського адвоката підозрюють у шахрайстві з цими так званими антивакцинаторами, повідомили 30 червня у пресслужбі Державного бюро розслідувань. За даними слідства, за чотири тисячі доларів він обіцяв їм домовитись із правоохоронцями про закриття кримінального провадження. Адвоката затримали 27 червня під час отримання другої частини хабара.

Анна Свінціцька-Савчук, речниця СБУ Рівненщини:

— Працівники СБУ встановили, що підозрюваний, користуючись своїм службовим становищем, хотів передати частину свого гонорару правоохоронцям. Останні за гроші мали закрити кримінальне провадження та повернути вилучені речі під час обшуків. За це адвокат вимагав у клієнтів 4 тисячі доларів. Його затримали під час отримання ним частини хабара у розмірі 2 тисяч доларів.

Власник адвокатського бюро підозрюється у підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, та шахрайстві, що завдало значної шкоди (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 та ч. 2 ст. 190 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Запобіжний захід Ігорю Петровському обирали у Рівненському міському суді в п’ятницю, 30 червня. Сторона обвинувачення просила залишити адвоката під вартою, бо він може нашкодити досудовому розслідуванню.

Потрібно врахувати позицію Верховного Суду щодо справ, які стосуються вчинення корупційних дій під час війни, — переконував суддю старший слідчий Третього слідчого відділу (з дислокацією у Рівному) Територіального управління Державного бюро розслідувань Василь Стрільчук— Адже такі злочини зараз мають велику суспільну небезпеку. Врахуйте, що адвокат Ігор Петровський є колишнім правоохоронцем. Він працював на різних посадах в обласному управлінні поліції. Зокрема, був слідчим поліції. Оскільки він добре обізнаний у тому, як проводяться процесуальні та слідчі дії, то може перешкоджати досудовому розслідуванню. Зважайте, що досудове розслідування проводитиметься не проти одного Ігоря Петровського. Адже у нас є підстави вважати, що до цього злочину могла бути причетна низка осіб. В майбутньому вирішуватиметься питання про притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Ігорю Петровському був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі трохи більше 400 тисяч гривень. Як нам стало відомо, власник рівненського адвокатського бюро Ігор Петровський уже вніс необхідну суму й тепер перебуває на волі.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також