Адвоката оштрафували і залишили без посвідчення водія

1041 0

Ми у соцмережах:

Адвоката оштрафували і залишили без посвідчення водія

За те, що сів за кермо "Міцубісі", перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, адвокату доведеться сплатити 10 тисяч 200 гривень штрафу.

В Апеляційному суді Рівненської області відбувся розгляд апеляційної скарги  Олега З. на постанови Рівненського міського суду про притягнення його до адміністративної відповідальності за залишення місця дорожньо-транспортної пригоди, за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів,  та за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Заслухавши свідків, постанову Рівненського міського суду про притягнення Олега З. до адміністративної відповідальності за залишення місця ДТП та за порушення правил дорожнього руху скасував, а адміністративне провадження закрив за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Прес-служба Апеляційного суду Рівненської  області повідомила, що торік 29 вересня працівники поліції склали на адвоката ще й адміністративний протокол за керування автомобілем «Mitsubishi» у стані алкогольного сп’яніння. І хоча Олег З. відмовився пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, свідки на місці події вказали, що саме він перебував за кермом. Ще у грудні минулого року Рівненський міський суд визнав громадянина З. винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, наклавши адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 10 200 гривень, та позбавив права керувати транспортними засобами упродовж року. В суді апеляційної інстанції Олег З. і свідок, який у той вечір перебував в «Mitsubishi», переконували суддю, що за кермом автомобіля перебував товариш, який залишив транспортний засіб ще до приїзду поліції, і не заперечували, що обоє, і Олег З. і пасажир, перебували у стані алкогольного сп’яніння. Про те, що в чоловіків були наявні ознаки сп’яніння, а свідок плутався у показах, свідчить і відео з нагрудних камер поліцейських, що демонструвалось під час судового розгляду. Суддя Апеляційного суду  постанову Рівненського міського суду залишив без змін, а апеляційну скаргу — без задоволення. Відтак Олегу З. доведеться сплатити не тільки 10 200 гривень штрафу, але й протягом року він не зможе керувати транспортними засобами, оскільки суд позбавив його такого права.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також