Аеропорту 20 млн грн з бюджету не дадуть. Кредит – «нормальний крок»

2177 46

Ми у соцмережах:

Директор рівненського аеропорту Ігор Насинюк

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко після сесії обласної ради у п’ятницю, 7 грудня, зазначив, що рівненському аеропорту кошти потрібно виділяти частинами.

Нагадаємо, що на сесію прийшли працівники аеропорту, яким з червня не платять зарплат. Борги летовища на сьогодні – понад 20 млн грн.

Депутат Михайло Кириллов просив у колег проголосувати за протокольне доручення Рівненській ОДА, щоб та у бюджет на наступний рік включила кошти на погашення усього боргу аеропорту.

А бюджет на 2019 рік облрада ухвалюватиме наступної п’ятниці, 14 грудня.

Проте депутати пропозицію п.Кириллова не підтримали.

-Ми маємо ще пропрацювати питання, - зазначив голова ОДА Олексій Муляренко журналістам. – Як на мене (і думаю, так і буде), потрібно розбити виділення коштів на етапи. Перш за все, потрібно погасити заборгованість із заробітної плати (2,1 млн грн – РЕД). По-друге, потрібно домовитися з Пенсійним фондом та ДФС про реструктуризацію боргів аеропорту. Уже є попередня домовленість, що частину боргу можна погасити, а частину реструктуризувати. Це дасть можливість розблокувати рахунки аеропорту. А тоді вже обласна рада може давати кошти на закупівлю нового обладнання для підприємства й інвестувати у його розвиток. Але багато чого залежить від керівництва аеропорту. Добре, що працівники прийшли на сесію і відбувається діалог, але керівництву аеропорту потрібно більше працювати. Я директора аеропорту дуже давно бачив востаннє.

Голова облради Олександр Данильчук на сесії зазначив, що аеропорт може купувати техніку, взявши кредит (за умови, що його борги буде погашено і підприємству розблокують рахунки). Олексій Муляренко вважає, що це «нормальний крок»:

-Аеропорту, щоб він відповідав сучасним вимогам, треба значну суму грошей. Питання щодо кредиту треба пропрацювати, але зробити це має директор аеропорту.

Керує летовищем з 2015 року Ігор Насинюк. Депутатам на сесії він озвучив, що за три роки, поки він керував летовищем, воно заробило 25 млн грн. і не отримало з обласного бюджету жодної допомоги.

Також п.Насинюк зазначив, що руліжна доріжка, на яку виділили кошти з обласного бюджету і ремонт якої замовляв обласний департамент будівництва, досі не здана в експлуатацію. А без неї летовище не може приймати літаків, які мають двигуни знизу, типу «Боїнгів».

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також