Аферист з "ООН" та продаж Хрещатика

1308 0

Ми у соцмережах:

Аферист з

Шахраї обманюють українців. "АіФ" склали список з п'яти найрезонансніших "розводів".

Днями в Одесі отримав умовний термін міжнародний аферист Василь Приходько, який "працював" головою правління громадської організації "Європейський дім дитячої міжнародної співпраці". З 2011 р. шахрай з Росії переїхав до України, де переконав місцевих чиновників і бізнесменів фінансувати його діяльність. Зокрема, будівництво в Сергіївці дитячої дипломатичної школи і закордонні поїздки. Все це під час перевірки виявилося фікцією. Приходька також звинуватили в махінаціях під час обміну валют і продажах чужих квартир. Чоловік викликав довіру до своєї організації заявами, що його фонд заснований ООН, ЮНЕСКО та ЮНІСЕФ. Крім того, в правлінні нібито перебувають екс-керівники з адміністрації російського президента і Думи. За чотири місяці Приходько "заробив" на довірливих українцях близько 600 тис. грн. Серед постраждалих від афер злочинця — екс-голова Овідіопольської райради і райадміністрації Володимир Левчук. До цього злочинця притягували до кримінальної відповідальності в Росії, але цей факт в українських ЗМІ не з'являвся, на відміну від замовних статей самого Приходька.

"Білі рукавички"

У Миколаєві засудили міжнародне злочинне угруповання з трьох осіб, яке обманним шляхом отримало від американських резидентів понад 13 млн. грн. Злочинці з Росії та Білорусі проведуть у в'язниці від одного до дев'яти років. Зловмисники спеціалізувалися тільки на незаконному доступі до банківських рахунків іноземців та діяли "в білих рукавичках", як зазначили в міліції. За кілька днів вони залучили американські банки в складну махінаторську схему і зняли з чужих рахунків 1,2 млн. дол. Ці гроші перевели співучаснику з Молдови, який, у свою чергу, переказав фінанси в миколаївську фінустанову. Після цього шахраї в спеціальній он-лайн програмі банку незаконно переказали з рахунку юридичної особи із США 500 тис. дол. Але в 2010 р. угруповання затримало УБОЗ Миколаївської області, вилучивши у злочинців понад 9 млн. грн.

Продавці "Хрещатика"

У жовтні затримали столичне угруповання з чотирьох осіб, яке за підробленими документами продавало великі магазини на київському Хрещатику. Таким чином, за три угоди шахраї отримали понад 120 млн. грн. Злочинці підробляли документи на право власності, купівлю-продаж та оренду. Однією з жертв шахрайства, за даними ЗМІ, виявився депутат Харківської міськради, який під час оформлення чергової оборудки запідозрив щось недобре і заявив у міліцію. Аферистами виявилися безробітні жителі Київської області.

Шахрай-"альфонс"

У травні київські правоохоронці затримали афериста, який вступав у любовний зв'язок з кількома жінками і "позичав" у них гроші. Його жертвами стали дві бізнес-леді, які не знали, ким і де працює їхній коханець. В однієї з пасій шахрай взяв у борг 12 тис. дол., в іншої — 5300 дол. Як з'ясувалося, чоловік проживав в країні нелегально, зупинявся на зйомних квартирах і любив грати в казино за рахунок закоханих у нього подруг.

Кредити від співака за 25 млн. грн.

У червні 7 тис. українців дізналися, що потрапили у велику аферу зі швидкими кредитами, під час якої їх обдурили на 25 млн. грн. В її організації підозрюють співака Максима Островського (Vall Diss). Мережа з шести кредитних фірм діяла в Україні з 2010 р., а її філії отримали назви "Б.А.Н.К. Народний", "ПАТ Європейський кредит", "Б.А.Н.К. юей", "Кредит Груп" і "ТФК Актив". Організатори афери приваблювали людей видачею кредитів під низький відсоток, а також тим, що при оформленні не була потрібна довідка про доходи. При доведенні провини Островському загрожує від п'яти до 12 років в'язниці.

Продавець вугільного пилу

У серпні 2012 р. житель Донецька після виграного тендера щодо постачання вугілля для опалення в одну із запорізьких шкіл привіз 1,2 тонни вугільного пилу. За угоду аферист отримав 1 млн. грн., після чого переховувався в Росії, поки його не затримали. Як з'ясувалося, злочинець брав участь у тендері через підставних осіб і продав непридатний для опалення пил втричі дорожче його вартості. За цим фактом відкрили кримінальну справу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також