На Рівненщині завершують посів ярих культур

719 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині завершують посів ярих культур

Хлібороби області завершують весняно-польові роботи. І це при тому, що цьогорічна весна відзначилася складними кліматичними умовами – недостатні запаси ґрунтової вологи, значний добовий перепад температур, а також запровадженням карантину.

Сільськогосподарські підприємства в агротехнічні строки завершили посів ранніх ярих зернових, цукрових буряків. Враховуючи нетипові погодні умови, майже на 2 тижні раніше розпочали сіяти кукурудзу на зерно. Наразі активно триває посів технічних культур – соняшнику та сої, — розповідає директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.

Всього ярими культурами у всіх категоріях господарств засіяно понад 300 тисяч гектарів, що становить 81 відсоток передбачених до посіву площ. Посів пізніх культур триває.

За результатами обстеження сільськогосподарських культур серйозних пошкоджень весняними приморозками рослин не виявлено. Проводиться комплекс заходів з догляду, що спрямований на зменшення негативного впливу нестачі ґрунтової вологи та стресу у рослин. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також