Аграрна партія вимагає перевиборів у Рівному

1284 0

Ми у соцмережах:

Аграрна партія вимагає перевиборів у Рівному

Аграрна партія заявила про факти фальсифікації на місцевих виборах. Тому через суд вимагає провести повторне голосування у двох округах в Рівному - №5 (район Чайки та старого автовокзалу до зоопарку) та №6 (район радіозаводу, Мототрек, Басів Кут та селище Квасилів).

Як розповів кандидат у депутати Рівненської облради Іван Іванов, міжнародні спостерігачі фіксували численні порушення у день виборів, які були спеціально спрямовані проти Аграрної партії:

- У день виборів журналісти та міжнародні спостерігачі фіксували цілий ряд порушень. Вони напряму вплинули на результат Аграрної партії у Рівненській області. Якщо точніше, то на багатьох дільницях були відсутні інформаційні плакати саме Аграрної партії України. Коли наш виборець приходив, то не міг знайти свого кандидата. Голови ДВК зрозуміло не пояснили міжнародним спостерігачам те, чому відсутні лише інформаційні плакати Аграрної партії. Вони відповідали, що інформаційні плакати Аграрної партії десь лежать у ТВК, але їх чому не привезли на дільниці.

Адвокат Аграрної партії Сергій Мусевич додав, що проблеми у їх політичної сили почалися ще під час реєстрації партії на виборах. Політичній силі відмовляли під вигаданими приводами. Однак їм вдалося через суд зобов’язати ТВК зареєструвати Аграрну партію. Щоправда, обласна ТВК, знаючи, що йдуть суди, поспішила провести жеребкування між партіями. Тому Аграрній партії присвоїли останній (дванадцятий) номер у виборчому бюлетені.

Керівник Аграрної партії в області Іван Іванов підозрює, що влада спеціально задіяла проти них адміністративний ресурс:

- Раніше ми не виступали із такими резонансними заявами, бо хотіли дочекатися оголошення офіційних результатів виборів. Зараз же у Рівненському адміністративному суді розглядається позов щодо скасування виборів та визнання їх недійсними у виборчих округах №5 та №6, а це - 101 виборча дільниця. Адже спеціально спрямовані маніпуляції проти Аграрної партії призвели до того, що ми недобрали свої голоси. Хоч наш паралельний партійний підрахунок чітко демонстрував, що Аграрна партія проходить у Рівненську районну раду, обласну  та інші ради. Однак під час підрахунку голосів на дільницях щось трапилося не те. Не хочу називати тих, хто винен, проте історія покаже, чому так трапилося. Лише наведу один приклад. У  селі Кідри Володимирецького району наші представники подарували школі інвентар, а місцевій футбольній команді форму та м’ячі. Люди нас там дуже підтримували. У цьому селі за Аграрну партію та Іванова проголосувало 175 виборців, а 72 бюлетені спеціально були зіпсовані. У тих бюлетенях, де був відданий голос за Аграрну партію, з’явилися якісь зайві позначки. Також у мене є інсайдерська інформація, що у селі Мізоч представники «Слуги Народу» наполягали перерахувати голоси. Після перерахунку десь знайшлося 50 голосів за Аграрну партію, які не були зафіксовані у протоколі. Інформація про усі ці факти нами була направлена до органів поліції. Знаю, що, відповідно до наших звернень, зареєстровані кримінальні провадження. Надіюсь, що правоохоронці встановлять істину, хто фальсифікував вибори, щоб не допустити до влади Аграрну партію.

Яким би не було рішення Рівненського адміністративного суду, проте партійці подаватимуть на нього апеляцію.

- Я не заздрю цьому судді, бо він зараз перебуває на роздоріжжі. Серце і документи говорять, що правда на нашому боці. Адже є відео, аудіо та фото докази. Однак ми не виключаємо впливу на суддю з боку діючої влади та різних політичних проектів, які завдяки місцевим виборам хочуть потрапити до влади. Адже ці люди витратили на вибори мільйони гривень, - підсумував Іванов.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також