Активісти назвали найбільш економні і найбільш неощадливі медзаклади Рівненщини

1422 0

Ми у соцмережах:

Рівненський районний центр ПМСД - найбльш ощадливий

ГО «Центр суспільних дій «Сівітас» проаналізував закупівлі центрів первинної медико-санітарної допомоги у Рівненської області і визначив, які з них користуються можливостями Prozorro та економлять кошти, а які ні.

Із 34 центрів первинної медико-санітарної допомоги Рівненщини лише 14 проводять закупівлі через конкурентні процедури у системі ProZorro. Протягом 2018–2019 рр. ці медичні заклади успішно завершили закупівлі і уклали договори на 16,8 млн грн, зекономивши завдяки торгам 15% коштів. Цей показник є вищим за середній в Україні, зазначають у «Сівітас».

Найбільший відсоток економії – 32% - показав Рівненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги. А це 1,3 млн грн, які вдалося заощадити. На другому місці –  Здолбунівський районний центр первинної медичної допомоги (23%, 377 тис. грн.). Володимирецький районний центр ПМСД має 20% економії (65,6 тис. зекономлених гривень).

Найменше економили Гощанський районний центр ПМСД (1%  і 3,9 тис.грн), Дубенський районний центр ПМСД (1% і 1 044 грн) та Березнівський районний центр ПМСД ( 3% і 9,4 тис. грн економії).

21 центр первинної медичної допомоги взагалі не проводив торги через конкурентні процедури. Це активісти означують фактором ризику. Адже за відсутності торгів у системі ProZorro громадяни не мають можливості контролювати процес витрати публічних коштів.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також