Кава — найпопулярніший підбадьорливий «ранковий» напій. З іншого боку, кава має значний недолік: негативний вплив на серцево-судинну і центральну нервову системи. Однак дієтологи рекомендують продукт, який може стати безпечною альтернативою каві.
Мова йде про морквяний сік. За словами експертів, морква є джерелом корисних елементів і вітамінів (A, K, E, B1). Дані сполуки добре засвоюються організмом. Вони сприяють збільшенню тривалості життя. Ще однією перевагою вживання морквяного соку є поліпшення метаболізму. А свіжовичавлений сік корисний для шлунково-кишкового тракту.
Морквяний сік містить добову норму бета-каротину. Його вживання знижує ймовірність розвитку онкологічних захворювань і запобігає збоям в роботі ендокринної системи.
Головною перевагою морквяного соку над кавою є відсутність побічних ефектів.