Амбулаторія у Квасилові готова прийняти перших пацієнтів

1537 0

Ми у соцмережах:

Амбулаторія у Квасилові готова прийняти перших пацієнтів

Нова сучасна амбулаторія, що знаходиться у Квасилові, вже готова до експлуатації.

Наразі приміщення медзакладу повністю реконструйоване. Туди завезли меблі та обладнання. Перших пацієнтів тут зможуть прийняти уже у цю п’ятницю, 20 січня. Про це повідомив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян після сьогоднішнього робочого візиту.

Віктор Шакирзян, як людина, що безпосередньо опікувалась роботами з облаштування амбулаторії у Квасилові, зокрема, зазначив:

“Сьогодні разом з депутатами, які опікуються цим округом і курують медичну галузь, ми відвідали амбулаторію, щоб оцінити стан її готовності. І з приємністю можемо констатувати, що амбулаторія у Квасилові готова прийняти пацієнта уже у цю п’ятницю. Тепер жителі Квасилова зможуть отримувати якісну та своєчасну медичну допомогу, безпосередньо, у своєму селищі. Це важливо, ми мали дуже багато звернень з цього приводу від квасилівчан. Особливо людей похилого віку, яким складно добиратися до найближчого медзакладу у Рівному. Все на місці, все дуже зручно облаштовано, є необхідне обладнання. В цьому ж приміщенні знаходиться станція екстреної медичної допомоги. Ми теж її відремонтували, відповідно, лікарі у Квасилові матимуть найкращі умови для роботи і для того, щоб надавати своєчасну і якісну медичну допомогу людям.”

Амбулаторія у Квасилові відтепер по справжньому сучасна. У приміщенні нові вікна, нові меблі, сучасне медичне обладнання, крім того, оновили всі мережі. Тут наявні комфортні кабінети для сімейних лікарів, маніпуляційні, різноманітні оглядові кабінети. Загалом в новій оснащеній амбулаторії працюватиме 16 медиків.

Основна функція цієї амбулаторії - це надання первинної медичної допомоги. Також керівництво закладу планує тут робити ще виїзні прийоми вузьких фахівців. Для цього передбачені приміщення. Не менш важливо й те, що амбулаторія забезпечена усіма необхідними умовами Тому, на моє переконання, ця реконструйована амбулаторія буде однією з кращих”, - розповідає голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та соціального захисту населення Юрій Осіпчук.

Депутат цього округу Світлана Марчук каже, важливим є і те, що, попри війну та низку перешкод, довести почате до кінця все ж вдалося, і відремонтовану амбулаторію тепер не впізнати.

В травні місяці ситуація виглядала дуже плачевно. У зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії підрядник не міг продовжувати будівельні роботи по реконструкції амбулаторії. Відсутнім було також фінансування. Все зупинилося. Однак, завдячуючи Віктору Шакирзяну, який постійно шукав вихід із ситуації, довести справу до кінця вдалося. Тож, щира йому за це подяка ”, - зазначає Світлана Марчук.

До слова, жителі Квасилова такими змінами задоволені. Кажуть, тепер така сучасна, оновлена, зручна амбулаторія значно спростить їм умови доїзду та забезпечить якісне, а головне своєчасне отримання медичної допомоги.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також