Дослідження, проведене Інститутом продовольчої політики США засвідчило, що більшість жителів США не знають про те, що вживають у їжу продукти, приготовлені з використанням генетично модифікованих організмів (ГМО). Більше того, навіть освічені споживачі схильні вірити чуткам, а не фактам. Менше половини (48%) американців знають про те, що вони вживають у їжу генетично модифіковані продукти.
Дослідження, проведене Інститутом продовольчої політики США засвідчило, що більшість жителів США не знають про те, що вживають у їжу продукти, приготовлені з використанням генетично модифікованих організмів (ГМО). Більше того, навіть освічені споживачі схильні вірити чуткам, а не фактам. Менше половини (48%) американців знають про те, що вони вживають у їжу генетично модифіковані продукти. При цьому 87% опитаних переконані, що в людей виникає алергія на ГМО (ця теорія дуже популярна, але поки не виявлено доказів її правильності), а 56% вірять, що мережі ресторанів швидкого харчування використовують для готування їжі генетично модифікованих курок (також не відповідає дійсності). Нині до 80% усіх продовольчих товарів, які продаються в магазинах США, виготовлені з використанням ГМО. Наприклад, за даними Центру Сільськогосподарської політики і нових технологій Університету Пердю, до 75% усіх сирів містять ензими, створені з допомогою біотехнологій. Похідні генетично модифікованої кукурудзи додають у кондитерські й хлібобулочні вироби, безалкогольні напої та ін. Генетично модифіковану сою також використовують пекарі й кондитери, виготовлене з неї масло міститься практично у всіх сортах маргарину і т.д. Приблизно третина молока, що продається в США, ввід корів, які одержують ін’єкції штучного гормону, що підвищує надої.