Американці у Серниках знімають фільм про єврейського хлопчика

3438 0

Ми у соцмережах:

фото - газети

У селі Серники Зарічненського району працює знімальна група із США, яка готує фільм про єврейського хлопчика, котрий втік від розстрілу серницьких євреїв у лісі у роки Другої світової війни.

Зарічненська газета "Полісся" повідомляє, що фільм називатиметься "Хлопець із Серник". Нині  Натану Боброву вже понад 80 років, він мешкає в Ізраїлі.

Це вже другий приїзд знімальної групи в с. Серники. Сьогодні вони шукали тих людей, хто їздив у Австралію на суд серницького поліцая Іванечка. Проте, із тих свідків вже нікого немає. Зустрічалися і спілкувалися американці з дітьми свідків, які були в Австралії на суді. Багато цінної інформації розповіла для них Людмила Полюхович - про те, як велися розкопки розстріляних євреїв, як серничани їздили на суд в Австралію. Її мама, нині покійна Надія  Полюхович, в той період працювала головою Серницької сільської ради, особисто була всі дні на розкопках єврейських поховань, супроводжувала групу серницьких свідків на суд до далекої Австралії і там, всі 14 днів їх перебування, вела щоденник, де записувала події та власні враження, переживання, які відбувалися кожного дня, прожитого в Австралії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також