Аналітик ЦРУ пояснив, чому після війни Україну не приймуть в НАТО

1372 0

Ми у соцмережах:

Аналітик ЦРУ пояснив, чому після війни Україну не приймуть в НАТО

Найбільш вірогідно, що у Європі досі залишається велика опозиція щодо вступу України в НАТО.

За словами колишнього директора ЦРУ Роберта Гейтса, українцям потрібно шукати інші союзи поза блоком НАТО, повідомляє Washington Post.

- Коли в 2008 році, коли я був секретарем при президенті Буші, то постало питання членства України та Грузії в НАТО. Тоді я був дуже скептично налаштований, що це спрацює просто тому, що німці та французи були проти цього. Я думаю, що в Європі залишається значна опозиція проти вступу України в НАТО.

Підозрюють, що така опозиція є й в сенаті США. Питання полягає у тому, чи готові уряди європейських країн та їхнє населення послати своїх синів і дочок воювати в Україну, за Україну. І я вважаю, що ця відповідь ні.

Однак Україна може отримати гарантії безпеки. Я думаю, що це можуть бути двосторонні домовленості. Можуть бути деякі багатосторонні угоди за межами НАТО, які не передбачають абсолютних зобов’язань направити наші власні збройні сили, але надають Україні достатню кількість зброї.

Треба пам’ятати, що між вторгненням у Крим і вторгненням на схід України у 2022 році минуло вісім років. І росіяни готові чекати. Тому може скластися ситуація, коли росіяни через кілька років після переозброєння розпочнуть ще одну атаку на Україну.

Щоб цього не сталося, треба мати домовленості з Україною, які зроблять її достатньо потужною, щоб вона стримала росіян від будь-якого повторного вторгнення. Я думаю, що шанси, що це станеться в рамках членства в НАТО, дуже низькі.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також