Ананаси для здоров'я

858 0

Ми у соцмережах:

Ананаси для здоров'я

Соковитий, смачний і дуже ароматний ананас гідно оцінять ті, хто любить тропічні фрукти.

В ананасі міститься велика кількість вітаміну С, який актуальний у період сезонних застуд і коронавірусу. А ще в складі цього фрукта містяться речовини, які зміцнюють центральну нервову систему, допомагають впоратися з поганим настроєм і знижують болі в суглобах та м'язах після інтенсивних навантажень.

Ананас рекомендується вживати людям з поганим травленням, адже в ньому міститься корисний фермент — бромелайн, який допомагає їжі краще засвоїтися. Крім розщеплення їжі, цей ензим має протизапальний ефект, допомагає зняти набряки і перешкоджає утворенню тромбів.

Вживання ананаса очищає судини від «поганого» холестерину і знижує ризик захворювань серцево-судинної системи. За результатами досліджень, існує думка, що ананас запобігає росту ракових клітин і знижує ризик появи онкологічних захворювань.

За рахунок високого вмісту фруктових кислот ананас протипоказаний людям з гастритом, підвищеною кислотністю і виразкою шлунка. Вагітним жінкам бажано виключити зі свого раціону ананас, оскільки його вживання може призвести до викидня.

При вживанні ананаса бажано не перевищувати рекомендовану норму, адже він може викликати подразнення слизової рота і призвести до виразки. Не варто їсти ананаси, якщо у вас є схильність до алергії. Дітям до 6 років ананаси взагалі не рекомендовані.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також