Місяченко: "Створюючи сучасну державу, бажано думати головою"

829 0

Ми у соцмережах:

Місяченко:

Верховна Рада, а раніше з’їзд совєтів, яку олігархи та їхні бісики називають своїм парламентом, насправді ніколи їхньою не була. Ще сто років тому на установчих зборах цей політичний механізм був створений більшовиками в Росії для перемоги комунізму в усьому світі під гаслом «Пролетарі всіх країн, єднайтеся!».

Комуністи створювали свою радянську імперію з голодних і рабів. А коли вони, голодні раби, наїлися, то вона, імперія, розвалилася. Американці створювали свою державу з підприємців, фермерів і озброєних ковбоїв. І хоча вони всі ситі, їхня держава тільки міцнішає. Україна ще нічого не створила, а тільки проголосила. Замість того, аби спочатку розпустити Верховну Раду і скликати всенародні установчі і конституційні збори, Україна оновила її склад романтиками і майбутніми олігархами. І вони відразу почали панувати, руйнувати і продавати, поділивши у своїй конституції владу з президентом. Про це знають на Заході й на Сході. Тому, на відміну від Польщі та Грузії, справжніх грошей ніхто Україні не дасть. А тільки візьмуть. Бо немає дурних фінансувати існування такої гідбридно політичної екзотики з радянсько-президентської влади тварин і олігархів у центрі Європи.
Але все ще можна виправити і створити справжню державу, якщо Україна хоча б один раз обере собі політика, а не агітатора, бандита чи олігарха. При цьому ще бажано завжди пам’ятати: там, де дуже голосно чути слово «нація», завжди з’являється інтернаціональний солдат. Так, як раніше було в нацистській Німеччині чи в Японії. В Україні він поки що буде в складі миротворчої місії на Донбасі.

Анатолій МІСЯЧЕНКО, голова Економічної спілки підприємців Рівненщини.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також